Offerte schilderwerk

Gaat u uw schilderwerk uitbesteden aan een ervaren specialist? Betaal niet de hoofdprijs, maar bespaar op de kosten door het vergelijken van offertes. Alles over een schilderwerk offerte leest u hier.

Besparen met offertes voor schilderwerk

Als rasechte Nederlanders willen we natuurlijk zoveel mogelijk geld besparen, zo ook als het gaat om het uitbesteden van schilderwerk. Wilt u profiteren van de beste kwaliteit schilderwerk, maar de klus wel betaalbaar houden? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vind snel en eenvoudig de laagste prijzen. Met slechts 1 aanvraag ontvangt u schilderwerk offertes van tot wel 6 betrouwbare schilders bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u de prijzen in huis en ziet u welke vakman uw schilderwerk het voordeligst onder handen kan nemen. Onderschat deze besparing niet, de tarieven voor schilderwerk lopen erg uiteen. Zo vraagt de ene schilder een tarief van € 35 per m² en kan dit bij een andere schilder wel € 40 zijn. Dit lijkt een klein verschil, maar laat u een gevel schilderen met een gemiddelde oppervlakte van 60 m²? Dan betaalt u bij schilder 1 € 2.100 voor de klus en bij schilder 2 een bedrag van € 2.400, een verschil van € 300 voor exact dezelfde klus. Geeft u deze € 300 weg aan een schilder of besteedt u dit bedrag liever aan een gezellige dag uit met uw familie? De keuze is vast snel gemaakt.

offerte schilderwerk

Hoe het werkt

Wilt u besparen op uw schilderwerk en graag weten hoe het aanvragen van schilderwerk offertes in zijn werk gaat? Lees hier alles over de stappen van dit simpele proces:

  • Vul de offerteaanvraag in. Hier geeft u aan voor welk type schilderwerk u offertes wilt ontvangen en in welke periode u de klus wilt uitbesteden. Ook overige informatie kunt u kwijt, zoals de grootte van het oppervlak dat u wilt laten schilderen. Onze tip: geef zoveel mogelijk informatie over uw klus. Hoe specifieker uw aanvraag, hoe betrouwbaarder de prijzen zijn die u van de schilders ontvangt.
  • Heeft u uw offerteaanvraag verstuurd? Dan kunt u rekenen op niet 1, maar tot wel 6 offertes in uw mailbox. De offertes van ervaren schilders in uw regio heeft u binnen 2 werkdagen in huis en zijn uiteraard volledig gratis en vrijblijvend.
  • Zijn alle offertes voor uw schilderwerk binnen? Leg ze dan naast elkaar en begin met vergelijken. Waarschijnlijk ziet u binnen een paar seconden welke schilder de scherpste prijs biedt, maar let daarnaast ook op factoren als de uitvoerdatum, garantieperiode en eventuele keurmerken van de schilder. U gaat natuurlijk niet alleen voor de laagste prijs, maar voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Het aanvragen van schilderwerk offertes neemt nog geen 2 minuten van uw tijd in beslag en het vergelijken van de prijzen levert u een besparing op van tot wel 40%. Dat is pas snel verdiend.

Prijsopbouw schilderwerk

U ontvangt een offerte voor schilderwerk en waar kijkt u als eerst naar? De prijs natuurlijk. De schilder kan de prijs op 3 manieren berekenen:

  • Vaste prijs: Staat er een vaste prijs in de offerte? Dan weet u van tevoren exact wat de totale kosten bedragen. Dit wordt ook wel een gesloten offerte genoemd.
  • Uurtarief: In sommige schilderwerk offertes staan een uurtarief en de materiaalkosten vermeld. De totale kosten worden dan achteraf berekend, nadat duidelijk is hoeveel uren de schilder aan uw klus heeft besteed.
  • Richtprijs: Staat er een richtprijs in uw schilderwerk offerte? Dan is het een open offerte, waarin enkel een indicatie van de totale kosten wordt gegeven. De eindprijs wordt vastgesteld wanneer het schilderwerk is afgerond.

Let vooral ook op eventuele bijkomende kosten, bijvoorbeeld voorrijkosten of de kosten voor de huur van een steiger. Ziet u deze kosten niet staan op de schilderwerk offerte? Vraag dan na bij uw schilder of deze kosten wel of niet bij de prijs inbegrepen zitten. Controleer daarnaast of de prijs inclusief of exclusief btw is, op schilderwerk geldt een btw-tarief van 9%, en of een eventuele korting, vaak het geval bij winterschilders, goed verrekend is.

schilderwerk offerte

Onderdelen offerte

Naast de prijs, bevat een schilderwerk offerte andere belangrijke onderdelen:

  • Werkzaamheden: In de schilderwerk offerte staat welke werkzaamheden de schilder voor u gaat verrichten. Vraag of uw schilder deze werkzaamheden uitgebreid wilt toelichten in de offerte. Hoe duidelijker de omschrijving, hoe kleiner de kans op misverstanden. Vraag bijvoorbeeld om een omschrijving van de te schilderen onderdelen en de voorbereidende werkzaamheden.
  • Verf: Kijk in de offerte welke verfsoorten en kleuren de schilder wilt gebruiken voor de klus en of dit inderdaad de verfsoorten en kleuren zijn die u voor uw woning wilt.
  • Planning: In de offerte voor het schilderwerk vindt u ook de start- en einddatum van de klus. Houd hier rekening mee bij het plannen van bijvoorbeeld uw vakantie.
  • Garantie: Veel schilders bieden 4 jaar garantie op het binnenschilderwerk en 2 jaar garantie op het buitenschilderwerk. Kijk de garantieregeling van uw schilder goed na in de offerte om vervelende situaties in de toekomst te voorkomen.

De beste prijs boven water halen

Wilt u de scherpste prijs boven water halen voor uw schilderwerk? Dan zit er maar één ding op. Vergelijk prijzen voordat u met een schilder in zee gaat. Grote kans dat het aantal schilders in uw regio niet eens op 2 handen te tellen is. Maak gebruik van het grote aanbod en ga op zoek naar de voordeligste prijzen. Geen zin om uren te besteden aan het opvragen van de prijzen? Vraag bij ons met slechts één aanvraag offertes aan van tot wel 6 schilders in uw regio. De gratis en vrijblijvende offertes heeft u vervolgens binnen 2 werkdagen in huis. Leg de offertes naast elkaar en zie direct welke schilder u de beste kwaliteit kan bieden voor de laagste prijs. Het vergelijken van de prijzen neemt slechts een paar minuten in beslag en kan tot wel 40% schelen op de kosten. Vergelijk, bespaar en geniet dit jaar nog van uw frisse schilderwerk.