Goedkope schilder

Het inschakelen van een professionele schilder hoeft u geen rib uit uw lijf te kosten. Laat u informeren door de gemiddelde prijzen en bespaartips én zoek een goedkope schilder in uw buurt.

De kosten van een goedkope schilder

Het laten schilderen van uw huis door een vakman neemt u een hoop zorgen uit handen. Het is sneller, kost u geen moeite en u blijft achter met een prachtig resultaat. Daarnaast heeft u een goedkope schilder zo gevonden. Wilt u weten of een schilder past in uw budget? De gemiddelde kosten van een schilder ziet u hieronder:

WerkzaamhedenPrijs incl. verf, materiaal en btw
Binnenschilder
Per m²€ 30 - € 35
Per uur€ 35 - € 40
Spuitwerk per m²€ 6 - € 10
Sauswerk per m²€ 10 - € 15
Buitenschilder
Per m²€ 35 - € 40
Per uur€ 40 - € 50

Hoe vindt u een goedkope schilder?

U heeft nu meer inzicht in de prijzen van een schilder, maar hoe vindt u de schilder met de voordeligste tarieven? Deze vindt u slechts op 1 manier: door het vergelijken van offertes. De prijsverschillen tussen schilders lopen hoog op. Zo kunt u bij de voordeligste schilder tot wel 40% goedkoper uit zijn in vergelijking met de duurste schilder. Het vergelijken van de prijzen is daarom cruciaal tijdens uw zoektocht naar een goedkope schilder. Gelukkig neemt dit bij ons slechts 2 minuten in beslag. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van betrouwbare schilders bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes van tot wel 6 schilders in uw regio al in huis en kan het vergelijken van de prijzen beginnen. Een bijkomend voordeel: voor al het schilderwerk aan uw woning betaalt u dankzij een gunstige regeling van de Belastingdienst maar 9% btw. Een goedkope schilder heeft u dus zo gevonden.

goedkope schilder

Bespaartips

Het vergelijken van offertes is een effectieve manier om een goedkope schilder in uw omgeving op te sporen, maar u kunt nog meer doen. Maak gebruik van onderstaande bespaartips om het inhuren van een schilder zo goedkoop mogelijk te maken:

Bespaartip #1: een winterschilder is een goedkope schilder

Uw zoektocht naar een goedkope schilder wordt een stuk eenvoudiger wanneer u kiest voor een winterschilder. Een winterschilder schildert uw woning in de periode van 21 november tot 21 maart, de periode waarin minder mensen een schilder inschakelen. Om toch aan het werk te blijven bieden winterschilders vaak een korting die kan oplopen tot wel 30%. Het uitbesteden van de schilderklus in de winter kan u dus een hoop kosten schelen.

goedkoop huis schilderen

Bespaartip #2: bereid het schilderwerk zelf voor

Het vinden van een goedkope schilder heeft u zelf in de hand. Het uitbesteden van het schilderwerk aan een vakman is verstandig, maar om op de kosten te besparen kunt u wel zelf de voorbereidende taken op u nemen. Denk aan het verplaatsen van meubels, het afdekken van vloeren en het ontvetten en schuren van materialen die geschilderd moeten worden. Door deze voorbereiding zelf te doen, is een schilder minder tijd kwijt en u minder geld.

Bespaartip #3: combineren van schilderwerken is voordeliger

Voor schilderwerken geldt: hoe groter de klus, hoe hoger de korting. Combineer daarom meerdere schilderklussen, dan bent u relatief goedkoper uit. Heeft u slechts 1 klus die u wilt uitbesteden? Vraag dan rond of er mensen in uw buurt zijn die ook interesse hebben in het inhuren van een goedkope schilder. Door het combineren van schilderwerk bent u tot wel 10% goedkoper uit.

Bespaartip #4: voordelig op lange termijn

Een goedkope schilder is niet alleen voordelig op korte termijn, maar ook op lange termijn. Kijk daarom niet alleen naar de tarieven van de verschillende schilders, maar ook naar de kwaliteit. Ga altijd op zoek naar recensies en ervaringen van eerdere klanten voordat u met een schildersbedrijf in zee gaat. Keurmerken kunnen u ook helpen bij uw zoektocht naar een betrouwbare specialist. Er zijn verschillende keurmerken voor schildersbedrijven om de kwaliteit binnen de branche te waarborgen:

  • De Betere Schilder
  • AF-erkend
  • Keurmerk Kwaliteitsvakman

Door te kiezen voor een betrouwbare specialist profiteert u van kwaliteit en bent u geen onnodige kosten kwijt aan het vroegtijdig vervangen van uw schilderwerk. Ook het kiezen van goedkope verf of minder verflagen zorgt ervoor dat uw schilderwerk minder lang meegaat. Ga dus altijd op zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding.

goedkope schilder thuis

Bespaartip #5: kies voor een schilder in uw buurt

Goedkope schilders zijn door het hele land te vinden. Waarom zou u dan kiezen voor een schilder die een afstand van 80 kilometer moet afleggen om bij uw huis te komen? Een schilder in uw eigen omgeving is vaak net zo goed én goedkoop. Sterker nog, wanneer u een schilder in uw eigen regio inschakelt bent u vaak nog goedkoper uit, omdat u geen klein fortuin betaalt aan voorrijkosten. Begin uw zoektocht naar een goedkope schilder daarom altijd in uw eigen omgeving.

Snel een goedkope schilder vinden

Bent u op zoek naar een goedkope en betrouwbare schilder in uw buurt? U kunt uren besteden aan het benaderen van verschillende schilders, maar er is ook een eenvoudige manier. Vraag in één klap gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang binnen slechts 2 werkdagen de offertes van goedkope schilders in uw regio. Vervolgens vergelijkt u de offertes met elkaar om nóg meer te besparen. Door het vergelijken van de prijzen bespaart u tot wel 40% op de kosten van uw schilder. Wij brengen u overigens alleen in contact met ervaren en betrouwbare schilders. Profiteer zonder zorgen van een perfect resultaat tegen de laagste prijs.