Spachtelputz prijzen

Spachtelputz herkent u aan het unieke korrelstructuur. Het is ideaal voor een mooie afwerking van uw muren en plafond. Spachtelputz is snel aan te brengen en geschikt voor zowel binnen- als buitenmuren. Daarnaast is spachtelputz ook goed betaalbaar. Lees verder in dit artikel voor gemiddelde spachtelputz prijzen, handige bespaartips en meer nuttige informatie over spachtelputz.

De gemiddelde prijzen van spachtelputz

Met spachtelputz zorgt u voor een betaalbare afwerking van uw muren en plafond. Daarnaast is spachtelputz ook gemakkelijk in onderhoud. Maar wat kost spachtelputz en wat zijn de gemiddelde prijzen voor het aanbrengen van spachtelputz? Allereerst is het goed om de juiste definitie van spachtelputz te weten. Spachtelputz is een soort sierpleister. Sierpleister prijzen zijn gemiddeld genomen gelijk. Spachtelputz is ongeveer even duur als rustiekputz of granol.  Bekijk hieronder het overzichtelijke tabel voor de gemiddelde prijzen die verbonden zijn aan het laten aanbrengen van spachtelputz.

Spachtelputz prijzenGemiddelde prijs per m2 incl. materiaal, loonkosten en btw
Wanden€12 - €18
Plafond€15- €23

Zoals u hierboven ziet is het aanbrengen van spachtelputz op het plafond duurder dan het laten aanbrengen van spachtelputz op uw muren. De kosten van een plafond stucen met spachtelputz zijn doorgaans hoger, omdat dit lastiger is dan spachtelputz aanbrengen op uw wanden. Spachtelputz laat u aanbrengen door een schilder of stukadoor. Om gemakkelijk geld te besparen op uw klus vult u hier geheel gratis en vrijblijvend onze offerteformulier in. Dan ontvangt u binnen korte tijd offertes van tot wel 6 vakspecialisten in uw inbox. Door de offertes te vergelijken vindt u gemakkelijk de stukadoor of schilder met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Spachtelputz aanbrengen voorbereiding

Wat is spachtelputz?

In de tabel hierboven ziet u de gemiddelde prijs van spachtelputz. Maar wat is spachtelputz precies? Spachtelputz is een soort stucwerk dat zowel binnen als buiten te gebruiken is voor een prachtig gestuct huis. Het zorgt voor een mooie afwerking van uw wanden, zonder dat u hoeft te schilderen. Spachtelputz is een kunsthars gebonden sierpleister. Doordat er steen korreltjes zijn verwerkt in de spachtelputz, laat het een korrelstructuur achter. De structuur van spachtelputz wordt beïnvloed door de korrelgrootte. Een grotere korrelgrootte zorgt voor een grovere structuur. Spachtelputz laat u aanbrengen door een schilder of een stukadoor Er zijn veel verschillende soorten en merken spachtelputz. Bepaalde merken zijn voorzien van het KOMO-keurmerk. Heeft een emmer spachtelputz dit keurmerk? Dan weet u zeker dat de spachtelputz van goede kwaliteit is.

Welke soorten spachtelputz zijn er?

Als je spachtelputz laat aanbrengen heb je zelf invloed op de structuur ervan. Dat doe je door de grootte te bepalen van de steen korreltjes in de spachtelputz. De stukadoor of schilder houdt bij het inkopen van spachtelputz rekening met de door u gewenste korrelgrootte die varieert van 0,5 tot 4 mm. Steenkorreltjes van 1,2 mm tot 1,5 mm komen het vaakst voor. De korrelgrootte heeft wel invloed op de prijs van spachtelputz. Afhankelijk van de door u gewenste structuur zijn er vier soorten spachtelputz:

Soort spachtelputzKorrelgrootte
Spachtelputz extra fijn0,5 tot 1 mm
Spachtelputz fijn1 tot 1,5 mm
Spachtelputz gemiddeld1,5 tot 2 mm
Spachtelputz grof2 tot 4 mm

Een korrelgrootte van 4mm is erg grof en zie je niet in veel woningen terug. De gewenste soort spachtelputz heeft geen invloed op de stukadoor kosten. De prijs van een emmer spachtelputz is wel hoger voor een grotere korrelgrootte.

Welke kleuren spachtelputz zijn er?

Spachtelputz aanbrengen in kleur is erg simpel, het aanbrengen is mogelijk in ieder gewenste kleur. Na het kopen van een emmer spachtelputz verwerkt de schilder of stukadoor de door u gewenste kleur in de spachtelputz, door de kleur door de spachtelputz te mixen. Wit en extra wit zijn de meest gebruikte kleuren bij spachtelputz, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Nadat de vakspecialist de spachtelputz heeft aangebracht, is het dus niet meer nodig om de spachtelputz te verven. Naast spachtelputz in een leuke kleur, heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor spachtelputz met glitters. De glitters worden over de spachtelputz gespoten met behulp van een compressor. De hoeveelheid glitters en de kleur ervan mag u zelf bepalen. Mocht u na enige tijd niet meer tevreden zijn met de kleur, dan is het altijd mogelijk om uw muur over te schilderen met latexverf. Opnieuw stuken is dan niet nodig. Ook buitenschilderwerk over de spachtelputz vergt geen nieuwe laag stucwerk.

Wat zijn de voor- en nadelen van spachtelputz?

Uw huis schilderen is niet meer nodig als u voor een netjes gestuct huis kiest. Het is ook een onderhoudsvriendelijke manier om uw wand af te werken. Spachtelputz reinigen is namelijk erg makkelijk, met een borstel en lauw water krijgt u haast alle vlekken en vuil weg. Voor vlekken die u niet makkelijk weg krijgt met een borstel, gebruikt u sierpleisterreiniger. Mocht u uw gestucte wand niet meer mooi vinden, dan is spachtelputz verwijderen niet nodig. U laat uw wanden dan simpelweg opnieuw stucen. Met een dunne laag gips laat u de wanden weer netjes glad strijken. Opgesomd zijn dit de voor- en nadelen van spachtelputz:

Voordelen spachtelputz Nadelen spachtelputz
Gemakkelijk in kleur aan te brengenHet is erg lastig om spachtelputz te repareren
Makkelijk te reinigenKinderen bezeren zich mogelijk aan de muren
Weinig onderhoudHet aanbrengen is erg ingewikkeld, dit laat u het beste over aan een ervaren stukadoor
Houdt de kleur goed vast
Zowel binnen, als buiten aan te brengen
Stoot- en schrobvast
Het is betaalbaar en gaat lang mee
Snel aan te brengen (binnen 2 á 3 dagen een gestuct huis)

Hoe wordt spachtelputz aangebracht?

Spachtelputz aanbrengen duurt doorgaans niet erg lang, over het algemeent heeft u binnen 2 – 3 dagen een gestuct huis. Voor het aanbrengen raadpleegt u een huisschilder of een stukadoor.

Voor het aanbrengen van spachtelputz is het belangrijk dat de ondergrond glad en vlak is. Indien uw muren ongelijk of beschadigd zijn, maakt de vakspecialist eerst uw muren glad met een laag gips. Vervolgens brengt de vakspecialist een voorstrijkmiddel aan. Het voorstrijkmiddel zorgt voor een goede hechting tussen het stucwerk en de spachtelputz. Nadat de ondergrond voorbereid is, moet de spachtelputz nog voorbereid worden. De emmer spachtelputz moet stevig geroerd worden. Vervolgens wordt de gewenste kleur door de spachtelputz heen gemixt. De volgende stap is het aanbrengen van de spachtelputz. Nadat de spachtelputz is aangebracht heeft het 24 uur nodig om te drogen, zorg ervoor dat u de ruimte goed ventileert. Het aanbrengen en spachtelputz glad maken is een lastige klus voor onervaren personen, als u een fout maakt is de spachtelputz herstellen niet mogelijk. Bovendien laat spachtelputz sneller los indien het niet goed aangebracht is. Om die reden is het aan te raden om een betrouwbare schilder of stukadoor te raadplegen. Een betrouwbare vakspecialist vindt u gemakkelijk door gratis onze offerteformulier in te vullen. Voor kwaliteitsgarantie kiest u voor een vakspecialist met een NOA-granatiecertificaat. Dit is een keurmerk van de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven.

Bespaartips voor het aanbrengen van spachtelputz

Spachtelputz is een betaalbare sierpleister voor een nette wand- en plafondafwerking, mits u een eerlijke prijs overeenkomt met de vakspecialist. De kosten bestaan uit stukadoor kosten en de prijs van spachtelputz. Bekijk hieronder onze belangrijkste bespaartips:

  • Spachtelputz kopen laat u het beste over aan de vakspecialist, probeer niet om zelf goedkope spachtelputz aan te schaffen. Spachtelputz laat los na verloop van tijd indien het niet van goede kwaliteit is.
  • Om geld te besparen op het aanbrengen van spachtelputz voert u zelf een gedeelte van het voorbereidende werk uit. Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van de meubels, ook achteraf helpen met opruimen is een optie.
  • U bent relatief minder geld kwijt als u een grotere klus van meer m2 laat uitvoeren.
  • Op spachtelputz is een verlaagd btw-tarief van 9% van toepassing. Indien uw woning ouder is dan 2 jaar betaalt u geen 21% btw, maar het verlaagde tarief van 9%. Hier bespaart u aardig wat geld mee.
  • Vraag meerdere offertes aan en vergelijk ze, zo voorkom je dat je teveel betaalt voor je klus. Via Homedeal vraagt u eenvoudig meerdere offertes aan met één offerteformulier.

 

Het laten aanbrengen van spachtelputz door een ervaren schilder of stukadoor geeft uw wanden en plafond een mooie en tijdloze afwerking, en geeft uw woning een mooie uitstraling. Daarnaast is het makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Bovendien is de klus vrij snel klaar (doorgaans binnen 2 of 3 dagen) en is het ook nog eens goed betaalbaar! Voor het perfecte resultaat schakelt u een betrouwbare schilder of stukadoor in met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Deze vakspecialist vindt u door hier gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van tot wel 6 vakspecialisten in uw regio. U ontvangt de offertes in uw mailbox. Door deze offertes te vergelijken vindt u de geschikte vakspecialist voor uw klus en heeft u binnen no-time prachtig afgewerkte wanden.