Schilderwerk onderhouden

Uw schilderwerk onderhouden, bijvoorbeeld door regelmatig schoon te maken, zorgt dat het schilderwerk langer mee gaat. Hoe onderhoudt u uw schilderwerk?

Schilderwerk onderhouden: de kosten

Als u uw woning onlangs mooi in de verf hebt gezet wilt u dit schilderwerk natuurlijk zo goed mogelijk onderhouden. Bent u benieuwd naar het kostenplaatje voor onderhoud? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 schilders in uw regio. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de prijsinformatie voor het onderhoud van uw schilderwerk. Leg de offertes naast elkaar en zie direct welke schilder het onderhoud van uw schilderwerk het voordeligst kan uitvoeren. Door het vergelijken van de prijzen bespaart u tot wel 40% op de kosten.

Schilderwerk onderhouden

Als u het schilderwerk van uw huis goed onderhoudt, dan gaat het langer mee. Dat kan voor zowel binnenschilderwerk als buitenschilderwerk tot twee jaar in de levensduur van het schilderwerk schelen.

De belangrijkste onderhoudstips voor uw schilderwerk:

1. Maak uw schilderwerk regelmatig schoon
Waar water blijft staan, is de kans op beschadiging van het schilderwerk groter. Water blijft hangen achter vuil, stof en zand. Als u het buitenschilderwerk regelmatig schoonmaakt, rolt regenwater makkelijker van het schilderwerk af.

Ook voor binnenschilderwerk geldt dat schoonmaken de aanhechting van vuil en stof op het schilderwerk tegen gaat. Maak uw schilderwerk daarom ongeveer twee keer per jaar met een vochtige doek schoon. Vergeet daarbij de boven- en onderkanten van ramen en deuren niet.

2. Controleer het schilderwerk
Controleer uw schilderwerk, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken, op beschadigingen zoals blaasjes en scheurtjes. Let daarbij vooral op horizontale onderdelen, zoals vensterbanken, waar beschadigingen vaak beginnen. Ook (kit)naden zijn belangrijke onderhoudspunten. Zit er ruimte, dan kan water indringen.

Als u mos of algaanslag ziet, dan wijst dit vaak op de aanwezigheid van vocht. Het is verstandig om het mos en de alg te verwijderen en het schilderwerk daarna goed schoon te houden.

3. Werk schilderwerk tijdig bij
Als uw schilderwerk op tijd wordt bijgewerkt, bijvoorbeeld doordat een schilder een plaatselijke reparatie uitvoert, dan wordt erger voorkomen. Zorg dus dat kleine beschadigingen, bijgewerkt worden door de plek op te schuren en over te schilderen.

4. Zorg voor voldoende ventilatie
Ventilatie is van invloed op de levensduur van uw binnenschilderwerk. Ventilatie zorgt voor de aanvoer van verse lucht en de afvoer van vochtige en vervuilde lucht.

Als u niet ventileert, wordt vochtige lucht niet afgevoerd en “condenseert” deze lucht op bijvoorbeeld de ramen en kozijnen. Als materiaal continu door vocht wordt belast, laat de verf uiteindelijk los. Dag en nacht ventileren, door de ventilatieroosters altijd open te zetten, is dus belangrijk voor de levensduur van uw schilderwerk.

Onderhoudsabonnement schilder

U kunt het schilderwerk onderhouden ook uitbesteden aan een schildersbedrijf. De afspraken hierover worden vaak vastgelegd in een onderhoudsabonnement of contract. Een abonnement geldt vaak voor een bepaalde periode (zoals 10 jaar). De schilder zorgt dat uw schilderwerk in die periode goed onderhouden wordt, waardoor u er geen omkijken naar heeft.

Offertes schilderwerk

Besteedt u het onderhoud van uw schilderwerk liever uit aan een professionele schilder? Vergelijk dan altijd eerst de prijzen van schilders om het beste aanbod te vinden. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de kosten. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend in één klap offertes aan van tot wel 6 schilders in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en kunt u de prijzen naast elkaar leggen. Kies voor de voordeligste schilder en bespaar zo wel tientallen euro’s op het onderhoud van uw schilderwerk.