Kleuren buitenschilderwerk

Kleuren voor buitenschilderwerk kiezen, gaat verder dan alleen smaak. Als u een doordachte keuze maakt, dan kunt daarna genieten van mooi schilderwerk in de perfecte kleur.

Kleuren buitenschilderwerk

Als u buitenverf kleuren gaat kiezen, dan is het verstandig om rekening te houden met:

 • de omgeving van uw woning; deze kan van invloed zijn op de keuze van kleuren, denk bijvoorbeeld aan het aansluiten bij de kleuren van het buitenschilderwerk van de buren.
 • de kleur van andere materialen, zoals de gevel en de dakpannen; het is mooi als de verfkleur die u kiest bij deze kleuren past.

Kleuren buitenschilderwerk offertes

Bent u benieuwd naar de prijs van uw buitenschilderwerk? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang binnen 2 werkdagen offertes van tot wel 6 schilders in uw regio. Leg de offertes naast elkaar, krijg inzicht in de prijzen en kies voor de schilder met de scherpste prijs. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op uw buitenschilderwerk. Het aanvragen van offertes is daarnaast geheel vrijblijvend. U zit nergens aan vast.

Kleuren buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk donkere of lichte kleuren

Als u het buitenschilderwerk gaat aanpakken, dan kunt u voor de zonzijde van het huis het beste voor lichte kleuren kiezen. Lichte tinten weerkaatsen het zonlicht en gaan daardoor langer mee dan donkere tinten, die het zonlicht absorberen en hierdoor veel uitzetten en krimpen.

Voor huizen aan de kust, waar vaak minder beschutting is, wordt veel voor lichte kleuren gekozen. Op de bosrijke veluwe zult u weer vaker donkere kleuren zien, zoals donkergroen en donkerblauw.

Kleuren buitenshuis combineren

Als u voor het schilderen van deuren, ramen en kozijnen een donkere en een lichte verfkleur met elkaar combineert, dan ontstaat er contrast. Hierdoor gaan lichte kleuren meer stralen en winnen donkere kleuren aan diepte. De lichte verfkleur wordt meestal gebruikt voor de kozijnen, als contrast met de muur, en de donkere verfkleur voor de draaiende delen, zoals ramen en deuren.

Kleuren schilderwerk vergelijken

Als u verfkleuren voor buitenshuis wilt vergelijken, dan kunt u vragen of u een kleurenwaaier mag lenen van een schildersbedrijf. Ook kunt u op internet een kleurenwaaier bestellen, bijvoorbeeld van een specifiek verfmerk of een selectie van de meest gebruikte kleuren van diverse merken. Een kleurenwaaier kost gemiddeld €25,-.

Voorschriften kleuren buitenschilderwerk

Voor de buitenkant van uw woning kunt u gebonden zijn aan kleurafspraken, die gelden voor een bepaalde straat of wijk. Ook als u een monument heeft, gelden er vaak voorschriften voor het schilderwerk. U kunt dit navragen bij uw gemeente.

Veel toegepaste verfkleuren

Als u verf gaat uitzoeken, zult u erachter komen dat er veel verschillende nummers en codes zijn om aan te geven om welke kleuren voor buitenschilderwerk het gaat. Als u de juiste nummers kent, dan maakt dat het zoeken in de verfwinkel een stuk gemakkelijker. De verfkleuren die veel voor buitenschilderwerk worden gebruikt, hebben een RAL nummer. Verffabrikanten geven hun verfkleuren vaak een eigen nummer of naam.

U kunt de juiste kleurnummers natuurlijk opvragen bij uw schilder. We zetten de meest gebruikte verfkleuren alvast voor u op een rij.

 • RAL 9010= zuiver wit
 • RAL 9001= creme wit
 • RAL 1015= ivoor wit
 • RAL 6009= dennegroen
 • RAL 7016= antraciet grijs
 • RAL 5003= saffierblauw
 • RAL 3005= wijnrood
 • NO.15.10= monumenten groen (Sikkens)
 • U4.15.10= gelders blauw (Sikkens)
 • F2.15.77= zandsteen geel (Sikkens)
 • B6.45.15= engels rood (Sikkens)
 • G0.05.85= mergelwit. (Sikkens)

kleuren buitenschilderwerk gevel

Zelf schilderen of uitbesteden?

Er komt, naast het kiezen van de verfkleur, veel kijken bij uw buitenschilderwerk. Denk bijvoorbeeld aan een goede voorbereiding, zoals het schuren, voorbehandelen of repareren van de ondergrond. Zelf schilderen kost behoorlijk wat tijd.

Als u in uw vrije tijd liever andere dingen doet of als u weinig kennis heeft van schilderen, dan is het verstandig om het schilderwerk uit te besteden aan een schildersbedrijf. Een professionele schilder voert het schilderwerk door ervaring en kennis vaak snel en goed uit.

Prijzen kleuren buitenschilderwerk weten?

Een professionele schilder zoeken voor uw buitenschilderwerk is verstandig om kwaliteit te garanderen. Wilt u inzicht krijgen in de exacte prijzen voor uw schilderklus? Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 schilders in uw regio. Waarom 6 offertes? Iedere schilder hanteert een ander tarief. Door het vergelijken van offertes bespaart u snel en eenvoudig tot wel 40% op uw buitenschilderwerk.