Kleuren binnenschilderwerk

Kleuren voor uw binnenschilderwerk kiezen is een leuke, maar soms ook lastige taak. Hoe kiest u de perfecte kleur voor binnenshuis?

Kleuren binnenschilderwerk

Als u kleuren voor uw binnenschilderwerk gaat uitzoeken, dan is het verstandig om rekening te houden met de functie van de ruimte die geschilderd wordt. Voor de slaapkamer kunt u bijvoorbeeld het beste een rustgevende kleur kiezen, zodat u goed kunt slapen.

Bespaar op uw binnenschilderwerk

Een binnenschilder geeft u persoonlijk en vakkundig advies over de kleuren van uw binnenschilderwerk. Een professionele schilder inschakelen hoeft geen rib uit uw lijf te kosten. Er zijn talloze schilders werkzaam in uw regio. Maak slim gebruik van deze concurrentie en vergelijk de prijzen voordat u met een schilder in zee gaat. Hierdoor bespaart u tot wel 40% op de kosten. Vraag bij ons in één klap gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 schilders in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de prijsinformatie in handen en ziet u direct bij welke schilder u het voordeligst uit bent.

Verfkleuren uitproberen

Als u zeker wilt zijn van uw kleurkeuze voordat u verf gaat kopen, dan kunt u van veel verfsoorten voor binnenschilderwerk een kleurstaal op A5-formaat bestellen. Houd de kleurstaal vervolgens tegen het oppervlak wat u gaat schilderen en beoordeel de kleur bij daglicht én ‘s avonds bij kunstlicht. Als u twijfelt tussen tinten, dan kunt u het beste voor de lichtste tint kiezen. In werkelijkheid valt een kleur vaak iets donkerder uit dan op het staalkaartje.

Effect kleuren binnenschilderwerk

Als u uw huis gaat schilderen, dan kunt u door het gebruik van donkere en lichte kleuren invloed uitoefenen op de “ruimte beleving”: u kunt een ruimte met kleurgebruik groter, smaller, hoger of breder laten lijken. Als u bijvoorbeeld een hoog plafond donker schildert, dan lijkt het plafond lager.

kleuren binnenschilderwerk

Kleuren kiezen per ruimte

Slaapkamer

Voor een slaapkamer wordt er veel gekozen voor groen, wit, bruin of pasteltinten zoals lichtroze en zachtgeel, omdat deze kleuren een ontspannend en rustgevend effect hebben.

Badkamer

Voor uw badkamer kunt u kiezen voor blauw, wit, lichtroze, lichtgroen en lichtbruin, omdat deze kleuren een fris en rustgevend effect hebben.

Woonkamer

In uw woonkamer kunt u voor wit, roze, bruin of grijs kiezen, omdat deze kleuren een neutraal, behaaglijk en ruimtelijk effect hebben.

Keuken

In keukens wordt er, in combinatie met wit en zwart, veel gekozen voor rood, groen en geel. Dit zijn kleuren die een actief karakter hebben en in verband gebracht worden met eetlust.

Kantoor

Voor uw kantoor kunt u kiezen voor groen, wit, zwart, rood en grijs, omdat deze kleuren een inspirerend, fris en spannend effect hebben.

Kleuren combineren

  • Wit: U kunt wit goed gebruiken als basiskleur en combineren met alle andere kleuren.
  • Zwart: U kunt zwart combineren met wit en felle kleuren.
  • Rood: Rood combineert goed met ander “warme” kleuren zoals oranje en geel.
  • Groen: U kunt groen combineren met bruin, blauw en geel.
  • Blauw: Blauw combineert goed met wit, grijs en groen.
  • Bruin: Bruin kunt u goed combineren met geel, oranje, fris blauw en groen.
  • Roze: Roze combineert goed met wit, blauw en groen.
  • Paars: U kunt paars combineren met groen, oranje, wit, zwart en grijs.
  • Grijs: Grijs combineert goed met felle kleuren.
  • Oranje en geel: U kunt oranje en geel goed combineren met zeeblauw, wit en rood.

Trendkleuren 2011

Hippe kleuren dit jaar zijn groen, oranje en geel. Als u de show wilt stelen met een trendy interieur, dan kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een mosterdgeel, olijfgroen of een manderijnoranje. Ook pasteltinten, zoals mintgroen, zachtroze en babyblauw behoren tot de trendkleuren van 2011. Als u liever een tijdloze kleur kiest, dan kunt u denken aan (creme) wit, zand of grijs.

Zelf schilderen of uitbesteden?

Als u zelf gaat schilderen, dan vindt u schilderen waarschijnlijk erg leuk en heeft u al wat ervaring. Zelf schilderen kost veel (vrije) tijd en vraagt de nodige precisie. De uitvoering van het schilderwerk is van grote invloed op het eindresultaat. Zelfs doorgewinterde doe-het-zelvers besteden het binnenschilderwerk daarom vaak liever uit aan een professioneel schildersbedrijf.

Offerte binnenschilderwerk

Wilt u een binnenschilder inschakelen? Kies niet voor de eerste schilder die u tegenkomt, maar vergelijk eerst de prijzen. Iedere schilder hanteert namelijk zijn eigen prijzen en deze prijsverschillen kunnen hoog oplopen. Wilt u snel en eenvoudig prijzen vergelijken? Vraag hier binnen slechts 2 minuten offertes aan van tot wel 6 betrouwbare schilders in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Leg de prijzen naast elkaar en zie in één oogopslag bij welke schilder u het voordeligst uit bent. Door deze simpele handeling bespaart u tot wel 40% op de kosten van een schilder. U zit overigens nergens aan vast. Het aanvragen van offertes doet u bij ons volledig gratis en vrijblijvend.