Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk beschermt uw woning tegen allerlei weersomstandigheden in ons koude kikkerlandje. Is uw buitenschilderwerk toe aan vernieuwing? Lees hier alles over de klus, handige tips en de kosten van een buitenschilder.

Buitenschilderwerk: de kosten

Laat u de buitenkant van uw woning schilderen, dan gaat u natuurlijk voor de beste kwaliteit. Zo kunt u rekenen op een langdurig mooi resultaat en dat u niet over een jaar weer terug bij af bent. Wie kan uw woning beter schilderen dan een buitenschilder met jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van het vak. U bent vast benieuwd naar de kosten voor het inschakelen van een buitenschilder. Is de volledige buitenkant van uw woning toe aan een nieuwe lik verf, dan is het makkelijk om een totaalprijs met uw schilder af te spreken. Omdat dit vaak een grote klus betreft kan een buitenschilder een scherpe prijs voor u maken. De gemiddelde kosten voor het uitbesteden van uw volledige buitenschilderwerk ziet u hieronder:

Type woningGem. totaalprijs buitenschilderwerk incl. btw
Appartement€ 1.200
Tussenwoning€ 1.600
Hoekhuis of 2-onder-1-kap€ 3.000
Vrijstaand huis€ 6.000

Is niet uw volledige woning toe aan nieuw schilderwerk, maar bijvoorbeeld alleen uw kozijnen of uw gevel? Houd dan rekening met de onderstaande gemiddelde kosten voor een buitenschilder:

BuitenschilderPrijs incl. verf, materiaal en btw
Per m²€ 35 - € 40
Per uur€ 40 - € 50

Zoals u ziet hanteert een schilder een tarief per m² en een tarief per uur. Voor relatief makkelijk en snel uit te voeren schilderwerk, zoals het schilderen uw gevel of schutting, rekent een buitenschilder meestal een tarief per m². Gaat het om gedetailleerder schilderwerk, zoals het schilderen van uw kozijnen, dan is een schilder hier meer tijd aan kwijt. Buitenschilders rekenen in deze gevallen vaak een uurtarief.

Vind een goedkope buitenschilder

Heeft u wel eens geteld hoeveel buitenschilders werkzaam zijn in uw buurt? Grote kans dat u dit niet op twee handen kunt tellen. Haal hier uw voordeel uit en kies niet direct voor de eerste schilder die u tegenkomt. Vergelijk eerst een handvol buitenschilders in uw buurt om te zien wie u de scherpste prijs kan bieden. Door vooraf de prijzen te vergelijken bespaart u tot wel 40% op uw buitenschilderwerk. Maak het uzelf niet moeilijk en vraag bij ons snel en eenvoudig offertes aan van tot wel 6 kwalitatieve buitenschilders bij u in de buurt. Deze gratis en vrijblijvende offertes heeft u binnen 2 werkdagen al in huis. Leg de prijzen naast elkaar, kies voor de specialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding en geniet binnen no time van uw prachtige én voordelige buitenschilderwerk.

buitenschilderwerk

Waarom is buitenschilderwerk belangrijk?

Denkt u dat een simpele lik verf niet zo’n groot effect heeft? Dan heeft u het mis. Goed buitenschilderwerk is onmisbaar voor iedere woning. Het zorgt namelijk voor:

 • goede bescherming
 • mooie afwerking

Goede bescherming

Ons Nederlandse klimaat kent een grote diversiteit aan weersomstandigheden. Van een tropische, zonnige zomerdag met 32 graden gaan we binnen een mum van tijd over op een onweersbui met harde windstoten, regen en misschien zelfs hagel. De buitenkant van uw woning krijgt dus veel te verduren. Help uw woning een handje en zorg op tijd voor nieuw buitenschilderwerk. Goed buitenschilderwerk beschermt de onderdelen van uw woning. Zo zullen uw houten kozijnen met goed schilderwerk minder snel houtrot vertonen en een stuk langer meegaan. Maar ook vocht dringt een stuk minder snel uw woning binnen wanneer u uw buitenschilderwerk goed onderhoud.

Mooie afwerking

Goede bescherming is een prominente functie van buitenschilderwerk, maar het oog wil natuurlijk ook wat. De buitenkant van uw woning is het eerste wat mensen van uw huis zien en is hiermee cruciaal voor een goede eerste indruk. Wilt u een positieve indruk achterlaten op uw visite, buren en voorbijgangers? Dan zijn afbladderende verf, scheuren in uw schilderwerk of verkleurde onderdelen uit den boze. Een buitenschilder voorziet uw woning weer van een perfecte schilderlaag waardoor uw huis een ware transformatie ondergaat. Laat uw buitenschilderwerk daarom op tijd onder handen nemen en laat uw woning weer stralen.

buitenschilderwerk oude woning

Onderdelen buitenschilderwerk

Wilt u weten welke klussen u uit kunt besteden aan een buitenschilder? Werkelijk ieder onderdeel dat zich aan de buitenkant van uw woning bevindt en geschilderd moet worden kunt u overlaten aan een buitenschilder. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de:

 • gevel
 • deuren en kozijnen
 • dakkapel
 • schutting, tuinhuisje of schuur

Een buitenschilder pakt al deze taken graag voor u op, en hoe! De schilder zorgt ervoor dat de klus van a tot z wordt uitgevoerd. Van het geven van professioneel advies en het voorbereiden van het buitenschilderwerk tot de daadwerkelijke schilderklus en de nazorg. Een buitenschilder neemt u alle zorgen uit handen.

Wanneer schakelt u een buitenschilder in?

Is het alweer een paar jaar geleden dat u uw buitenschilderwerk onder handen heeft genomen? Dan is het opletten geblazen. Buitenschilderwerk is namelijk eens in de 5 jaar toe aan vernieuwing. De exacte levensduur van buitenschilderwerk verschilt per woning, houd daarom zelf een oogje in het zeil. Uw buitenschilderwerk is toe aan vernieuwing wanneer:

 • het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont
 • de verf poedert of loslaat
 • u andere beschadigingen ziet, zoals houtrot
 • uw buitenschilderwerk is verkleurd

Is uw buitenschilderwerk beschadigd, wacht dan niet te lang met het inschakelen van een schilder. De onderdelen van uw woning zijn nu niet alleen extra kwetsbaar, maar er bestaat ook een goede kans dat de beschadigingen groter worden en dan bent u verder van huis.

buitenschilderwerk vrijstaand huis

Beste periode voor buitenschilderwerk

Een buitenschilder krijgt te maken met allerlei weersomstandigheden. Niet iedere periode is even gunstig om te schilderen. Is het te koud? Dan heeft de verf lang nodig om te drogen. Werkt een buitenschilder juist met warme temperaturen? Dan droogt de verf te snel, waardoor het streperig wordt. De beste periode om uw buitenschilderwerk uit te besteden ligt daarom tussen april en oktober. In deze periode zijn de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal voor een buitenschilder. De perfecte temperatuur ligt tussen de 10 en 25 graden en de maximale luchtvochtigheid op 75%. Een buitenschilder gaat niet aan het werk wanneer het buiten te vochtig is, uw buitenschilderwerk hecht en droogt dan slechter.

Wilt u uw buitenschilderwerk toch in de winter uitbesteden? Schakel dan een winterschilder in. Een winterschilder gebruikt een speciale verfsoort voor buiten, die extra snel droogt bij lage temperaturen. Ook beschikt een winterschilder over materialen waarmee hij het schilderwerk af kan schermen en over een verwarmingsinstallatie waardoor de verf sneller droogt. Alleen bij vrieskou en extreme weersomstandigheden komt het voor dat een winterschilder de klus uit moet stellen. Juist omdat schilders in de winter minder klussen hebben, bieden winterschilders een speciale korting die kan oplopen tot wel 30%. Het inschakelen van een winterschilder voor uw buitenschilderwerk kan u dus een hoop geld besparen.

Aandachtspunten

Voor goed buitenschilderwerk is wat kennis vereist. Zonder verstand van zaken is een fout snel gemaakt. Zo kunt u bij buitenschilderwerk bijvoorbeeld rekening houden met de volgende aandachtspunten:

 • Kleur: Lichte kleuren zijn voor buitenschilderwerk het meest geschikt. Deze reflecteren het zonlicht, terwijl donkere kleuren het zonlicht en de warmte juist opnemen. Doordat het schilderwerk met donkere kleuren te maken krijgt met meer temperatuurwisselingen, kan de verflaag sneller krimpen of uitzetten.
 • Extra verflaag voor liggende onderdelen: Reken bij liggende onderdelen van bijvoorbeeld uw kozijnen op een extra verflaag. Het schilderwerk is op deze punten namelijk kwetsbaarder, doordat de liggende onderdelen meer regen vangen.
 • Vermijd plamuren: Laat het plamuurmes maar links liggen wanneer u aan de slag gaat met buitenschilderwerk. Plamuur is vochtgevoelig en nauwelijks elastisch, wat een negatief effect heeft op de duurzaamheid van uw buitenschilderwerk.

Bent u nieuwsgierig naar meer handige tips op het gebied van buitenschilderwerk? Leg uw klus dan voor aan een buitenschilder. Hij zet alle do’s en dont’s binnen een mum van tijd voor u op een rij.

Schilder

Voordelig uw buitenschilderwerk uitbesteden

Geloof ons als we zeggen dat u bij buitenschilderwerk niet wilt besparen op kwaliteit. Het schilderen van de buitenkant van uw woning is een flinke klus en u wordt er alles behalve vrolijk van als uw buitenschilderwerk na een jaar al gebreken vertoont. Ga daarom niet zelf met de verfkwast in de weer, maar besteed de klus liever uit aan een professionele vakman. Wij helpen u graag op weg, zodat u zo min mogelijk tijd kwijt bent aan de zoektocht naar een vakkundige schilder. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 betrouwbare schilders in uw regio. 6 offertes? Ja, doordat u de prijzen van meerdere schildersbedrijven ontvangt ziet u direct welke buitenschilder u de beste prijs-kwaliteitverhouding kan bieden. Zo bespaart u tot wel 40% op de kosten van uw buitenschilderwerk en het mooiste: het aanvragen van de offertes doet u bij ons volledig gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast en kunt na het ontvangen van de offertes zonder problemen afzien van de klus.