Binnenschilderwerk

Uw interieur is niet af zonder binnenschilderwerk. Is het alweer een paar jaar geleden dat u voor het laatst heeft geschilderd en is het tijd om een binnenschilder in te schakelen? Lees hier handige informatie over de klus, de kosten en hoe u kunt besparen.

De kosten van een binnenschilder

Het kopen van een nieuwe auto, televisie of zelfs een spijkerbroek, u doet het niet zonder vooraf de exacte prijs te weten. Hetzelfde geldt voor het inschakelen van een binnenschilder. Voorkom vervelende verrassingen en maak duidelijke prijsafspraken met uw schilder. Bij het maken van een voordelige prijsafspraak is het handig om op de hoogte te zijn van de gemiddelde prijzen. De gemiddelde kosten voor een binnenschilder ziet u hieronder:

BinnenschilderPrijs incl. verf, materiaal en btw
Per m²€ 30 - € 35
Per uur€ 35 - € 40
Spuitwerk per m²€ 6 - € 10
Sauswerk per m²€ 10 - € 15

Zoals u ziet rekent een binnenschilder een tarief per m² of per uur. Voor grote en relatief snel te schilderen oppervlakken hanteert de schilder vaak een prijs per m². Besteedt u een klus uit waarvoor meer nauwkeurigheid is vereist, zoals het schilderen van uw trap of kozijnen, dan spreekt de schilder meestal een uurtarief met u af.

Laat u uw muren of plafond onder handen nemen door een binnenschilder? Reken dan op voordelige tarieven, omdat dit een relatief makkelijke en snelle klus is voor een vakman. Wilt u bijvoorbeeld 4 muren en uw plafond van in totaal 90 m² laten spuiten voor een mooi en glad eindresultaat? Houd hiervoor rekening met een prijs die ligt tussen de € 540 en € 900.

Vergelijk de prijzen en bespaar 40%

Stel u voor, u heeft een paar weken geleden uw binnenschilderwerk onder handen laten nemen door een schilder. Nu hoort u van een vriend dat hij precies dezelfde klus heeft laten doen, maar dan voor slechts tweederde van de prijs. Wilt u dit soort situaties graag voorkomen? Ga dan altijd eerst op zoek naar de laagste prijzen voordat u met een binnenschilder in zee gaat. Makkelijk en eenvoudig de prijzen voor binnenschilderwerk vergelijken, daar helpen wij u graag bij. Het vergelijken van prijzen van binnenschilders doet u snel door onderstaande, simpele stappen te doorlopen:

 1. Vul de offerteaanvraag binnen slechts 2 minuten in.
 2. Ontvang binnen 2 werkdagen gratis offertes van tot wel 4 ervaren binnenschilders in uw regio.
 3. Leg de prijzen van de binnenschilders naast elkaar, om te zien bij welke vakman u het voordeligst uit bent.
 4. Kies voor de binnenschilder met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zijn de offertes niet naar wens? U kunt altijd afzien van de klus, het aanvragen van offertes is namelijk geheel vrijblijvend.

Het vergelijken van de prijzen loont. De tarieven van binnenschilders kunnen namelijk flink uiteenlopen. Mensen die u voorgingen hebben soms tot wel 40% bespaart op de eindprijs. Kies voor voordeel en vergelijk eerst offertes voordat u een schilder inschakelt.

binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk: de functies

Scheurtjes, blaasjes, loslatende verf of verkleuring. Het zijn signalen dat uw binnenschilderwerk toe is aan vernieuwing. Wacht hier niet te lang mee. Deze beschadigingen in uw binnenschilderwerk maken uw interieur er niet mooier op, maar ook voor de kwaliteit van uw woning speelt binnenschilderwerk een belangrijke rol. Lees hier meer over de belangrijkste functies van binnenschilderwerk:

 • uitstraling
 • bescherming

binnenschilderwerk huis

Uitstraling

U heeft honderden euro’s besteedt aan een prachtige eethoek, een mooie vloer en een strakke badkamer. Uw interieur is helemaal af. Maar wacht, u kijkt eens goed om uw heen en ziet een verkleurd plafond, vochtplekken op uw muur en loslatende verf op uw houten ramen. Deze beschadigingen vallen u waarschijnlijk nauwelijks meer op, maar voor visite is dit het eerste wat ze zien. Maak uw interieur af en voorzie uw woning van nieuw binnenschilderwerk. Een nette verflaag laat uw woning weer stralen. Bent u toe aan een grote verandering? Voorzie uw woning dan direct van een nieuwe kleur en geef uw interieur een volledig nieuwe uitstraling.

Bescherming

Goed binnenschilderwerk is mooi om naar te kijken, maar zorgt ook voor de nodige bescherming van uw woning. Zo zorgt een schilderlaag voor:

 • bescherming tegen slijtage: Vooral op veel belaste ondergronden, zoals uw trap, zorgt schilderwerk ervoor dat het materiaal langer meegaat.
 • bescherming tegen vocht: Binnenschilderwerk zorgt dat het vocht in huis niet intrekt in de ondergronden.
 • bescherming tegen schimmels: Waar vocht is, kunnen schimmels ontstaan. Vooral in vochtgevoelige ruimtes, zoals de badkamer en kelder, heeft binnenschilderwerk een belangrijke beschermende functie tegen schimmelvorming.

Werkzaamheden binnenschilder

U weet nu dat binnenschilderwerk belangrijke functies vervult binnen uw woning. Wanneer uw schilderwerk toe is aan vernieuwing is het dan ook slim om een vakman in te schakelen met verstand van zaken. Een binnenschilder doet meer dan alleen verven. Een schilder neemt gedurende het hele proces alle zorgen uit handen, zodat u van a tot z wordt voorzien van de beste service. Zo pakt een binnenschilder graag de volgende taken voor u op:

 • Professioneel advies: Een schilder heeft meer dan genoeg kennis van het vak om u te voorzien van de beste adviezen. Of het nu gaat om kleuradvies, informatie over de beste verfsoorten of over beschadigde oppervlakken, een schilder bekijkt de situatie en helpt u graag.
 • Binnenschilderwerk: Van de voorbereiding van de ondergrond en het daadwerkelijke schilderwerk tot het opruimen van de rommel na afloop, een schilder voorziet uw woning van het beste binnenschilderwerk. De schilder gaat niet weg tot alles helemaal naar uw wens is.
 • Behangen: Voorziet u uw muren liever van behang of bent u er nog niet over uit? Een binnenschilder bekijkt wat het beste aansluit op uw wensen en voorziet uw woning, indien gewenst, van het mooiste behang.
 • Herstel beschadigingen: Zit er houtrot in uw kozijnen of zijn er andere beschadigingen die u graag wilt opknappen? Een binnenschilder herstelt deze beschadigingen voor u.
 • Onderhoud: Is het onderhouden van uw schilderwerk iets dat u vaak vergeet of wilt u hier simpelweg geen tijd aan besteden? Een binnenschilder komt graag langs om dit onderhoud uit handen te nemen. Ook een goede optie: sluit een onderhoudscontract af waar u alle afspraken in vastlegt. Een schilder komt dan periodiek langs voor het onderhoud van het binnenschilderwerk, zodat het nooit wordt vergeten.

schilderen

Verfsoorten voor binnenschilderwerk

Een veel gebruikte verfsoort voor binnenschilderwerk is acrylverf. Dit is een verf op waterbasis. Binnenschilders zijn al jarenlang verplicht om te werken met een watergedragen verf. Deze verf is minder schadelijk voor uw gezondheid en het milieu. Maar verf op waterbasis biedt meer voordelen. De verf is namelijk:

 • geurarm;
 • snel drogend;
 • kleurvast, dus vergeelt niet.

Ook zijn er talloze speciale verven voor uw binnenschilderwerk, waaronder:

 • Renovatieverf: Heeft u last van nicotineaanslag, roetdoorslag of vochtplekken op uw plafond of muren? Beng eerst een laag renovatieverf aan om deze plekken goed te verbergen, voordat u het oppervlak afwerkt met bijvoorbeeld een latexverf.
 • Vloerverf: Voor ondergronden waar veel op wordt gelopen, zoals de vloer en trap, is een vloerverf aan te raden. Deze is kras- en slijtvast en kan tegen een stootje.
 • Decoratieve verf: Wilt u een echte blikvanger in uw woning? Schilder dan de muur met een magneet- of krijtverf. Met magneten hangt u uw favoriete foto’s en recepten op uw muur, magneetverf maakt dit mogelijk. Gebruik krijtverf in de kinderkamer zodat uw kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan of in de keuken waar u de krijtverf gebruikt voor het opschrijven van handige boodschappenlijstjes.

Meer weten over het ruime aanbod in verf? Lees dan ons informatieve artikel over de verfsoorten voor binnenschilderwerk of vraag uw binnenschilder om persoonlijk advies.

Zelf schilderen of toch uitbesteden?

Binnenschilderwerk, het lijkt zo simpel. Toch komt er meer bij kijken dan u waarschijnlijk denkt. Goed schilderwerk neemt vooral veel tijd en moeite in beslag, zeker voor een doe-het-zelver. Van het doen van research over geschikte verfsoorten en de juiste materialen tot het urenlang met een verfkwast of roller in uw hand staan, met flinke spierpijn als gevolg. Besteedt u uw vrije tijd of vakantiedagen liever aan leuke dingen, zoals uitjes met uw gezin, heerlijk ontspannen in uw tuin of een prachtige reis naar het buitenland? Schakel dan een binnenschilder in om de klus te klaren. Een binnenschilder voert zijn vak vaak al jarenlang uit en dankzij deze ervaring voorziet de vakman uw woning razendsnel van het mooiste binnenschilderwerk. Zo geniet u de komende jaren weer volop van uw prachtige interieur.

binnenschilderwerk resultaat

De beste kwaliteit voor de scherpste prijs

Kiest u voor kwaliteit en bent u op zoek naar een geschikte vakman voor uw binnenschilderwerk? Gooi uw geld dan niet klakkeloos over de balk en ga op zoek naar de scherpste prijzen. Voor de beste kwaliteit hoeft u namelijk niet altijd de hoofdprijs te betalen. Waarschijnlijk zijn er veel binnenschilders werkzaam in uw regio die staan te springen om uw klus. Kiest u de eerste schilder die u tegenkomt, dan is de kans groot dat u onnodig te veel geld betaalt. Vergelijk liever eerst de prijzen van meerdere schilders, om te zien welke binnenschilder uw klus het voordeligst kan uitvoeren. Vraag bij ons binnen slechts 2 minuten offertes aan van tot wel 4 schilders bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u de prijzen voor uw binnenschilderwerk in huis en ziet u direct wie de goedkoopste schilder is. Door deze simpele en snelle vergelijking bespaart u tot wel 40% op de kosten voor uw binnenschilderwerk. Besluit u om toch af te zien van de klus? Dit is geen probleem, de offertes bieden wij namelijk volledig gratis én vrijblijvend aan.

Binnenschilderwerk
5 (100%) 4 votes