Schilderwerk

Schilderwerk speelt een grote rol in het onderhoud van uw woning. Niet alleen zorgt schilderwerk voor de perfecte afwerking van uw interieur, maar het heeft ook een beschermende functie. Lees hier alles over schilderwerk.

Schilderwerk: het prijskaartje

Eens in de paar jaar is het zo ver: het schilderwerk van uw woning is aan vervanging toe. Een klus waar u niet aan ontkomt, maar wel een dankbare klus. Het eindresultaat is namelijk schitterend. Gaat u ook voor de beste kwaliteit? Laat het schilderwerk dan over aan een professioneel schildersbedrijf. Een schildersbedrijf heeft niet alleen jarenlange ervaring met dit soort klussen, maar maakt ook gebruik van de beste materialen om uw woning in een mum van tijd te voorzien van een perfecte schilderlaag. Bent u benieuwd naar het prijskaartje dat hoort bij het uitbesteden van uw schilderwerken? De prijzen verschillen per klus, maar hieronder ziet u enkele gemiddelde prijzen:

WerkzaamhedenPrijs incl. verf, materiaal en btw
Binnenschilder
Per m²€ 30 - € 35
Per uur€ 35 - € 40
Spuitwerk per m²€ 6 - € 10
Sauswerk per m²€ 10 - € 15
Buitenschilder
Per m²€ 35 - € 40
Per uur€ 40 - € 50

Voor de arbeidsintensieve klussen, zoals het schilderen van de raamkozijnen en deuren, rekenen schilders vaak een prijs per uur, terwijl er voor eenvoudigere klussen, zoals het schilderen van uw gevel, vaak met een prijs per m² wordt gewerkt.

Hoeveel kost uw specifieke klus?

U heeft nu een indicatie van wat het kost om uw schilderwerken uit te besteden. Bent u benieuwd naar de exacte prijzen? Om een goed beeld te krijgen van de prijzen is het verstandig om offertes aan te vragen bij niet één, maar meerdere schildersbedrijven. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 schilders in uw buurt, dit neemt slechts 2 minuten van uw tijd in beslag. Doordat u offertes van 6 bedrijven ontvangt legt u de prijzen eenvoudig naast elkaar. Binnen een mum van tijd ziet u welk bedrijf uw schilderwerk het voordeligst wilt uitvoeren. Door deze vergelijking bespaart u snel tot wel 40% op de kosten.

schilderwerk

Binnen- en buitenschilderwerk

Schilderen is een veelzijdige klus. Iedere ondergrond vraagt namelijk om een andere aanpak. De grootste verschillen hebben te maken met of het binnen- of buitenschilderwerk betreft.

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk is ongeveer eens in de 7 jaar toe aan een nieuwe laag verf. Kwetsbare oppervlakken, zoals de trap, vragen doorgaans vaker om onderhoud. Binnenschilderwerk is van groot belang voor de uitstraling van uw interieur. Heeft u de meest prachtige meubels en accessoires in uw huis staan, maar bladdert de verf af van uw kozijnen of is uw plafond bedekt met vochtplekken? Dit heeft een negatieve invloed op de uitstraling van uw gehele interieur. Houd de volgende schilderwerken daarom goed bij:

 • muren
 • plafond
 • trap
 • kozijnen en deuren

Buitenschilderwerk

Door de wisselende weersomstandigheden waar uw huis mee te maken krijgt, is buitenschilderwerk gemiddeld iets vaker aan onderhoud toe, namelijk eens in de 5 jaar. Buitenschilderwerk is misschien nog wel belangrijker dan binnenschilderwerk. Het laat uw woning er namelijk niet alleen mooi en netjes uitzien, maar heeft ook een beschermende functie. Door uw schilderwerk goed te onderhouden is uw woning beter beschermd tegen vocht en weersomstandigheden en gaat u slijtage tegen. Dit komt de levensduur van uw gevel, kozijnen en andere onderdelen van uw huis ten goede.

Voor het uitbesteden van buitenschilderwerk liggen de prijzen wat hoger in vergelijking met binnenschilderwerk. Dit prijsverschil heeft te maken met verschillende factoren. Zo heeft een schilder voor buitenschilderwerk een speciale verfsoort nodig en vraagt deze klus vaak ook om extra materialen, zoals een steiger of hoogwerker. Bij buitenschilderwerk kan een schilder onder andere de volgende onderdelen voor u onder handen nemen:

 • kozijnen en deuren
 • gevel
 • dakgoten
 • schutting
 • schuur

schilderwerk huis

Schilderwerk onderhouden

Wanneer u uw huis heeft laten schilderen wilt u natuurlijk dat het schilderwerk zo lang mogelijk mooi blijft. Om de levensduur van het schilderwerk te bevorderen is goed onderhoud cruciaal. Welke acties kunt u ondernemen om uw schilderwerk te onderhouden?

 • schoonmaken: Maak uw schilderwerk ongeveer 2 keer per jaar schoon met een vochtige doek. Hierdoor voorkomt u dat stof en vuil zich gaat hechten aan uw schilderwerk.
 • controleren: Bent u uw schilderwerken aan het schoonmaken? Controleer de onderdelen dan meteen op beschadigingen, blaasjes en scheurtjes. Ontdekt u mos- of algaanslag bij uw buitenschilderwerk? Verwijder dit en maak uw schilderwerk goed schoon om vochtproblemen te voorkomen.
 • bijwerken: Heeft u beschadigingen in uw schilderwerk ontdekt? Laat deze dan zo snel mogelijk bijwerken door een schilder. Hierdoor voorkomt u dat de schade groter wordt.
 • ventileer: Zorg voor constante ventilatie in huis door bijvoorbeeld de ventilatieroosters 24 uur per dag open te laten staan. Hiermee voert u vochtige lucht af naar buiten. Niet alleen goed voor de levensduur van uw binnenschilderwerk, maar ook voor uw gezondheid.

Verfsoorten

De kwaliteit en levensduur van uw schilderwerk hangt voor een groot deel af van de keuze voor de verfsoort. Zoekt u een verfsoort voor uw binnen- of buitenschilderwerk?

Versfoorten binnenschilderwerk

Sinds 2001 zijn schilders verplicht om voor binnenschilderwerk een verf op waterbasis te gebruiken. Deze verf is milieuvriendelijker en tevens minder schadelijk voor uw gezondheid. Veel toegepaste verfsoorten voor binnenschilderwerk zijn:

 • acrylverf
 • latexverf

schilderwerk sfeer

Verfsoorten buitenschilderwerk

Laat u de buitenkant van uw woning schilderen? Kies dan voor een verfsoort die speciaal is bedoeld voor buitenschilderwerk. De verf moet namelijk bestand zijn tegen allerlei soorten weersomstandigheden. Een populaire verfsoort voor buitenschilderwerk is alkydverf. Dit is een sterke en goed dekkende verf op oliebasis.

Uitbesteden van het schilderwerk

Wilt u verzekerd zijn van een mooi eindresultaat? Laat het schilderwerk dan over aan een ervaren schildersbedrijf. De kosten liggen hoger dan wanneer u de klus zelf uitvoert, maar u profiteert wel van de volgende voordelen als u het schilderwerk uitbesteedt:

 • u bespaart tijd: Geen zin om uw vrije avonden en vakantiedagen te verspillen aan het schilderen van uw woning? Laat het schilderwerk over aan een professionele schilder. Door de jarenlange ervaring heeft een schilder de klus binnen een mum van tijd geklaard.
 • verzekerd van kwaliteit: Een professionele schilder heeft alle kennis en ervaring in huis om elk schilderwerk met gemak te voorzien van een perfect afgewerkte schilderlaag. Zo weet een schilder precies welke verfsoort, materialen en schildertechniek geschikt is voor uw woning en geniet u jarenlang van het mooie resultaat.
 • veiligheid: Er komen wat gevaren kijken bij schilderwerk. Stel u voor: u bent de ramen op de bovenste verdieping van uw woning aan het schilderen, verliest uw evenwicht en valt van een flinke hoogte naar beneden. Om dergelijke vervelende situaties en blessures te voorkomen is het verstandig om een schilder in te huren die de juiste veiligheidsprocedures kent en hanteert.

Schildersbedrijven vergelijken

Wilt u zeker weten dat u uw schilderwerk uitbesteedt tegen een scherpe prijs? Vergelijk dan altijd de prijzen van meerdere schildersbedrijven in uw omgeving. U ziet direct wie uw klus tegen het laagste tarief kan uitvoeren. Het aanvragen van offertes hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Vraag bij ons binnen slechts 2 minuten offertes aan van tot wel 6 schilders in uw regio. De prijzen heeft u vervolgens binnen 2 werkdagen in huis. Leg de prijzen naast elkaar, kies de meest voordelige schilder en bespaar zo tot wel 40% op uw schilderwerk. Het aanvragen van offertes is én blijft overigens geheel gratis en vrijblijvend. Zonder risico’s profiteert u dus van de scherpste prijzen.