Wanneer schilderen?

Het is goed om te weten wanneer schilderen nodig is en wat de beste periode is. Regelmatig onderhoud van het schilderwerk van uw huis zorgt ervoor dat het langer meegaat.

Wanneer schilderen?

Bent u benieuwd wanneer u moet schilderen? Uw buitenschilderwerk is ongeveer een keer per vijf jaar toe aan een nieuwe lik verf. Het schilderwerk op het zuiden en westen is vaak eerder aan onderhoud toe, door de invloed van zon en regen. Daarnaast zijn er verfsoorten waarbij onderhoud vaker nodig is, denk bijvoorbeeld aan lak of beits.

Wil u weten wanneer het schilderen van uw huis nodig is? Het binnenschilderwerk is ongeveer eens per zeven jaar aan een nieuwe schilderbeurt toe. Denk daarbij aan het schilderwerk van bijvoorbeeld kozijnen en deuren. Onderdelen die harder slijten, zoals trappen, hebben eerder een nieuwe verflaag nodig.

Bespaar op de schilderkosten

Is de tijd aangebroken dat uw schilderwerk aan vervanging toe is? Dan bent u natuurlijk op zoek naar de schilder met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Deze zoektocht hoeft niet moeilijk en tijdrovend te zijn. Vraag bij ons in één klap gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 schilders in uw regio. De offertes heeft u binnen 2 werkdagen al in huis. De volgende stap? Vergelijk de offertes en ontdek welke schilder in uw omgeving uw schilderwerk het voordeligst kan uitvoeren. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op het schilderen.

Wanneer schilderen

Wanneer schilderen: de signalen

Wanneer is het tijd om een schilder in te schakelen?

  • Als uw schilderwerk blaasjes en scheurtjes vertoont. Beschadiging van het schilderwerk begint vaak bij de liggende onderdelen, zoals een vensterbank.
  • Als de verf zichtbaar beschadigd, versleten of verkleurd is. Denk hierbij ook aan het binnenschilderwerk, zoals versleten vloeren of verkleurde muren.
  • Als de verf verpoedert (afgeeft) of niet meer goed hecht. U kunt dit controleren door de zogenaamde poederproef of hechtproef uit te voeren.

Poederproef

Maak uw schilderwerk op een plek met een natte doek schoon. Als er verfpoeder op de doek achterblijft, dan is het tijd om een schilder in te schakelen.

Hechtproef

Maak uw schilderwerk op een hoek of vensterbank schoon. Druk een stuk plakband op deze plek en wrijf dat stevig vast. Trek het plakband los. Als u de verf meetrekt, dan hecht de verf niet meer goed.

Ideale weersomstandigheden om te schilderen

De beste periode om uw huis schilderen op de agenda te zetten, is tussen april en oktober. In deze periode is het weer ideaal voor een goed eindresultaat, vooral als het om buitenschilderwerk gaat. Bij een temperatuur tussen de 10 en de 25 graden, droogt de verf goed op. Daarnaast zijn de luchtvochtigheid en de zon van invloed op de kwaliteit van het schilderwerk. Een schilder let daarom op:

  • De zon; de schilder werkt “achter de zon aan”, door te beginnen met het schilderwerk waar de zon die dag al geweest is. Schilderen in de volle zon zorgt dat verf opwarmt en het oplosmiddel in de verf te snel verdampt.
  • De luchtvochtigheid; als de luchtvochtigheid te hoog is, kan er condens (waterdamp) tussen de verflagen ontstaan.

Wanneer buiten schilderen

Schilderen in de winter

Als u liever niet tot april wacht, dan kunt u een winterschilder inschakelen. In de winter heeft de schilder vaak minder werk. Daarom geeft hij in deze periode een korting, wat voordelig is voor uw portemonnee. Een winterschilder treft extra voorzieningen om het schilderwerk ook bij koude weersomstandigheden goed te kunnen uitvoeren.

Abonnement schilderen

Als u zeker wilt zijn van tijdig onderhoud van het schilderwerk, dan kunt u kiezen voor een onderhoudsabonnement of contract bij een schilder. Het schildersbedrijf zorgt er in een bepaalde periode (bijvoorbeeld 10 jaar) voor dat het schilderwerk van uw woning goed onderhouden wordt. Het voordeel hiervan is dat de kosten van het schilderwerk vast staan en u heeft geen omkijken naar het onderhoud.

Vergelijk de prijzen en bespaar

Is het tijd om uw huis te schilderen? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 schilders in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de prijsinformatie in handen. Wat heeft u aan 6 offertes? Iedere schilder hanteert zijn eigen tarief. Door het vergelijken van offertes ziet u direct welke schilder in uw regio het voordeligst is. Hierdoor bespaart u tot wel 40% op de kosten. Controleer naast de prijs ook een aantal andere zaken, zoals een keurmerk of garantie. Dit leest u bij de Consumentenbond.