Trap schilderen

Is uw trap beschadigd of bent u helemaal uitgekeken op de kleur? Door uw trap te schilderen geeft u de ruimte direct een nieuwe uitstraling. Lees snel verder voor handige informatie over het schilderen van uw trap.

Trap schilderen: het prijskaartje

De trap krijgt veel te verduren. Dag in dag uit lopen verschillende gezinsleden de trap op en af. Soms op sokken, soms met hakken aan. De ene keer voorzichtig, de volgende dag in hoog tempo. Door al deze belasting heeft de trap vaker een nieuwe verflaag nodig dan andere onderdelen in huis. Het verven van de trap is een intensieve en tijdrovende klus. Wilt u niet al uw verlofdagen opnemen om met de verfkwast in de weer te gaan voor het schilderen van de trap? Huur dan een professionele schilder in. Het gemiddelde wat een schilder kost voor het schilderen van een trap ziet u hieronder:

Gemiddelde kosten trap schilderen: van 1x witten tot schuren, schoonmaken en schilderen
€ 300 - € 700

Zoals u ziet is een exacte trap schilderen prijs lastig te geven. Deze hangt namelijk af van uw wensen en situatie. Heeft u bijvoorbeeld een trap met open treden die u wilt laten voorzien van een simpele schilderlaag? Dan kunt u rekening houden met een prijs van € 300, inclusief verf en andere materialen. Heeft u een brede trap met gesloten treden die u wilt laten schuren, schoonmaken én wilt laten voorzien van meerdere lagen verf, dan zal de prijs snel richting de € 700 gaan.

Bespaar op uw trap schilderen

Wilt u weten in welke prijsklasse uw trap schilderen klus exact valt? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 betrouwbare schilders in uw regio. Binnen 2 minuten is uw aanvraag al de deur uit en verschijnen de vrijblijvende offertes binnen 2 werkdagen in uw mailbox. Doordat u de trap schilderen prijzen van meerdere schilders ontvangt, ziet u snel welke vakman uw trap het voordeligst wilt verven en voorkomt u dat u te veel geld betaalt. Zo bent u door het vergelijken van offertes voor uw binnenschilderwerk tot wel 40% goedkoper uit.

trap schilderen

Trap schilderen

U kent het vast wel, het ene moment ziet uw trap er nog perfect uit en een uur later loopt u met een zware gereedschapskist naar boven en gaat het mis. De schilderlaag op uw trap is zichtbaar beschadigd. Een kleine beschadiging is vaak nog wel bij te werken, maar is de trap op meerdere plekken beschadigd of begint de verf af te bladderen? Dan is het verstandig om uw trap te schilderen. U zult zien: dit maakt een wereld van verschil. Uw trap is niet langer een doorn in het oog, maar is voortaan juist dé blikvanger in uw woning.

De beste verfsoort

Doordat de trap doorgaans zeer intensief wordt gebruikt, is het kiezen van een goede verfsoort voor uw schilderwerk essentieel. U wilt uw trap immers niet iedere 3 maanden voorzien van een verse schilderlaag. Gebruik voor het schilderen van uw trap daarom een slijtvaste verf, het liefst een vloercoating met 2-componenten die bestaat uit een verharder en een basiscoating. De verharder zorgt voor een harde toplaag en beschermt de trap tegen slijtage. Gebruikt u liever acrylverf? Dit is ook mogelijk, maar laat de schilder dan eindigen met een laag transparante parketlak die dient als bescherming. Gebruik het liefst een zijdeglans verf. Deze is stroever dan een hoogglans verf en verkleint de kans op uitglijden. Wilt u nog meer veiligheid? Er zijn speciale antislip verfsoorten verkrijgbaar die uw trap op en top veilig maken voor u en uw gezinsleden.

trap schilderen kind

Het verven van uw trap voorbereiden

Misschien nog wel belangrijker dan bij andere schilderwerken, is het voorbereiden van het schilderen van de trap. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat u jarenlang kunt genieten van een prachtig eindresultaat. Het voorbereiden van het schilderwerk kunt u natuurlijk uitbesteden aan uw schilder, maar wilt u besparen op de kosten? Dan kunt u zelf ook wat acties ondernemen, zoals:

  • Het repareren van beschadigingen: De trap is erg gevoelig voor beschadigingen. Repareer deze beschadigingen met plamuur voordat de trap opnieuw wordt geschilderd.
  • Het verwijderen van de vorige verflaag: Is de vorige verflaag gaan bladderen? Verwijder deze verf dan op deze plekken of, indien nodig, op de gehele trap met een afbijtmiddel en een verfkrabber. Let op: deze klus kan veel tijd in beslag nemen.
  • Het schuren, ontvetten en stofvrij maken van de trap: Het schoonmaken van de trap doet u eenvoudig door het oppervlak af te nemen met warm water en een klein beetje ammonia. Hierna is uw trap helemaal gereed voor een nieuwe verflaag.

Kies uw kleur

U kunt natuurlijk kiezen voor een neutrale kleur wanneer u uw trap laat verven, zoals wit, grijs of bruin. Wilt u uw trap echter een echte blikvanger maken? Kies dan voor een knalkleur of ga op de creatieve tour. Omdat de trap zich vaak bevindt in een doorgangsruimte, zoals de hal, is het helemaal niet erg als de trap wat meer opvalt. Kies bijvoorbeeld voor contrast en verf de voorkant van de traptreden in een andere kleur dan de bovenkant van de treden. Ook het verven van de treden met kleurverloop, het schilderen van een traploper met verf én het toevoegen van krijtverf zodat je iedere dag nieuwe berichten kunt achterlaten zijn manieren om je trap een unieke eyecatcher te maken.

trap schilderen in print

Bespaar tijd op het verven van uw trap

Het verven van de trap is een arbeidsintensieve klus. Besteedt u uw dagen liever aan leuke activiteiten, zoals een dagje uit met uw familie of heerlijk ontspannen in uw tuin? Er staan meer dan genoeg schilders voor u klaar om uw trap tot in de detail perfect te schilderen, ook in uw regio. Hoe kiest u de schilder uit die het beste bij uw klus past? Hier is slechts één manier voor: het vergelijken van schilders. Gelukkig hoeft dit niet veel tijd in beslag te nemen. Vraag bij ons binnen 2 minuten gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 schilders in uw regio. U ontvangt de offertes binnen 2 werkdagen. Leg de verschillende prijzen eenvoudig naast elkaar om te zien welke vakman het beste aansluit op uw wensen. Kijk daarbij altijd even naar keurmerken, zoals VGO-keur of Keurmerk Kwaliteitsvakman om zeker te zijn dat u goed zit. Zit de perfecte schilder voor u er niet tussen of besluit u toch om af te zien van de klus? Dit is geen enkel probleem. Het aanvragen van offertes is bij ons namelijk gratis én volledig vrijblijvend.