Plafond spuiten

Als u een verkleurd of gescheurd plafond heeft, is dit op te lossen door het plafond te spuiten met spackspuitwerk of latex. Het plafond spuiten is een snelle en goedkope manier om scheuren en verkleuringen te repareren. Lees hier alles wat u moet weten over de kosten, mogelijkheden en technieken voor het spuiten van uw plafond.

Plafond spuiten kosten

Hoeveel het kost om het plafond te spuiten is afhankelijk van meerdere factoren. Zo verschillen de prijzen van spackspuitwerk en latex spuiten met elkaar en is de prijs ook afhankelijk van het aantal te spuiten m2 van uw plafond. Lees in onderstaande tabel de gemiddelde prijzen voor het spuiten van uw plafond.

 Gemiddelde prijs per m2 incl. btw en materiaalkosten
Spackspuitwerk wit€ 6 - € 9
Spackspuitwerk kleur€ 8 - € 11
Latex plafond spuiten€ 5 - € 8
Latex plafond spuiten kleur€ 7 - € 10

De prijzen per m2 voor het plafond spuiten verschillen niet veel van elkaar, maar houd rekening met een groter verschil in de totaalprijs naarmate u meer m2 laat spuiten. Ook hanteert niet iedere schilder hetzelfde tarief voor het spuiten van uw plafond. Om zeker te weten dat u een scherpe prijs krijgt, is het verstandig om offertes aan te vragen bij meerdere schildersbedrijven. Vraag hier vrijblijvend en snel meerdere offertes aan van bedrijven bij u uit de buurt en ontvang binnen 2 werkdagen op maat gemaakte offertes. Vergelijk en kies het schildersbedrijf dat het best op uw wensen aansluit.

Soorten plafond spuitwerk

Zoals u ziet in het prijsoverzicht heeft u de keuze uit spackspuitwerk en latex om uw plafond te spuiten. Lees hieronder welke soorten welke soorten spuitwerk er zijn, zo weet u welk spuitwerk het best bij uw wensen past.

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk is erg herkenbaar door de korrelige structuur. Ondanks dat spack van nature een gladde pasta is, heeft het altijd een korrelige structuur op muren en plafonds. De dikte van de korrel kiest u zelf uit en zo bepaalt u zelf de sfeer die het plafond met zich meebrengt. Ook is het mogelijk om de gewenste kleur van te voren aan te geven bij de schilder, zodat u de laag spackspuitwerk niet opnieuw hoeft te verven. Spackspuiten is een snelle en goedkope manier om de muur in één keer te stucen en schilderen.

gekleurd spackspuitwerk

Plafond spuiten met latex

De laatste jaren is het erg populair om het plafond te spuiten met latex. Een groot voordeel van latex spuitwerk is dat het een streeploos eindresultaat geeft en snel uitvoerbaar is. Ook bij het spuiten van latex is het mogelijk om gelijk een kleur te kiezen en deze op het plafond te spuiten. Op deze manier heeft uw plafond gelijk de gewenste kleur en hoeft de schilder het niet opnieuw te verven. De schilder brengt latex aan met een airless-spuit, die zorgt dat de kleur egaal is en er geen strepen zichtbaar zijn.

plafond spuiten met latex

Voor- en nadelen van het plafond spuiten

U weet nu wat de verschillen zijn tussen de verschillende manieren om het plafond te spuiten. Om u een nog duidelijker beeld van de voor- en nadelen te geven, zijn deze in onderstaande tabel overzichtelijk uitgelicht.

 VoordelenNadelen
Spackspuitwerk+ Goedkoop en snel
+ Bepaal zelf de uitstraling
+ Gelijk in eigen kleur aan te brengen
- Slecht te repareren
- Beschadigt snel
Latex spuitwerk+ Gelijk in eigen kleur aan te brengen
+ Streeploos eindresultaat
+ Goedkoop en snel
- Nevel zorgt voor verfvlekken
- Veel voorbereiding nodig

Bespaartips voor het plafond spuiten

Ondanks dat de prijzen voor het plafond spuiten per m2 niet heel hoog zijn, loopt het totaalbedrag behoorlijk op als u meerdere plafonds laat spuiten. Het is daarom niet gek dat u op zoek bent naar manieren om te besparen op dit bedrag. Lees hier hoe u dit het best doet.

Begin zelf met afplakken

De kans op nevel in de woning is met name bij latex spuiten erg groot. U wilt uiteraard niet dat er verf op uw meubels terechtkomt. Het is daarom verstandig om de kamer leeg te maken en kozijnen en muren af te plakken met zeil en schilderstape. Om er voor te zorgen dat de vloer netjes blijft is het verstandig om een stucloper neer te leggen die de verfnevel opvangt. Dit is iets wat de schilder standaard doet bij het uitvoeren van de klus. Wilt u besparen op de kosten door dit zelf alvast te doen? Bespreek dit van tevoren goed met de schilder zodat hij zijn tarief hierop kan aanpassen.

Lager BTW tarief

De Belastingdienst heeft voor bepaalde diensten een verlaagd BTW tarief ingesteld. Heeft u een woning die ouder is dan 2 jaar? Dan hoeft u slechts 9% btw te betalen over het spuiten van uw plafond in plaats van de normale 21%. Dit scheelt natuurlijk flink in de totale kosten. Let er daarom goed op dat uw schilder dit verlaagde btw tarief rekent. Dit lagere tarief geldt voor meerdere klussen in en rondom het huis. Ook bij isoleren, stucen, behangen en schoonmaken geldt het verlaagde BTW tarief van 9%.

Profiteer van kwantumkorting

Het is mogelijk om te profiteren van kwantumkorting door meerdere schilderklussen in huis in één keer uit te laten voeren door de schilder. Bent u van plan om binnenkort ook de kozijnen te schilderen of de muren te laten spuiten? Vraag een offerte aan voor alle klussen en vraag wat de korting is als u alle klus laat uitvoeren door dezelfde schilder. Als u zelf geen andere schilderklussen heeft, zijn er misschien wel buren die nog schilderklussen hebben en willen profiteren van kwantumkorting. Vraag daarom na of er meer buurtbewoners zijn die een schilderklus hebben.

Bent u benieuwd naar de kosten voor het spuiten van uw plafond? Vaak is er een groot prijsverschil per schilder en loont het om offertes aan te vragen bij meerdere vakspecialisten, zodat u zeker weet dat u niet teveel betaalt voor het laten spuiten van uw plafond. Vraag hier binnen vier minuten 6 op maat gemaakte offertes aan bij meerdere bedrijven bij u in de buurt en geniet binnenkort van uw mooi gespoten plafond.