Muur verven

Met het schilderen van uw muur geeft u uw interieur weer een frisse uitstraling. Nieuwsgierig naar wat er komt kijken bij het verven van uw muur en de bijbehorende kosten? Lees het hier.

Muur verven: wat kost het?

Het verven van uw muur is een perfecte klus om uit te besteden aan een vakman. Geen gedoe met het inkopen van de juiste hoeveelheid verf, het opnemen van vakantiedagen van uw werk en het dagenlang zwoegen met een verfkwast in uw hand. Een schilder neemt u alle zorgen uit handen en het beste: een vakman schildert uw muur tegen een voordelig tarief. Het schilderen van grote oppervlakken is voor een ervaren schilder namelijk een eitje. Een schilder kan uw muur sausen of spuiten. Sauswerk is arbeidsintensiever dan spuitwerk, waardoor de prijzen iets hoger liggen:

SchildertechniekPrijs per m² incl. verf en btw
Spuitwerk€ 6 - € 10
Sauswerk€ 10 - € 15

Ontdek de muur verven prijzen

Bovenstaande gemiddelde prijzen zijn inclusief arbeidskosten en 2 lagen verf. Let op: de kosten voor het eventuele voorwerk, zoals het aanbrengen van een grondlaag, zijn niet in deze prijs meegenomen. De prijs voor uw situatie kan dus afwijken. Wilt u vrijblijvend inzicht krijgen in de exacte prijzen voor het laten verven van uw muur? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 betrouwbare schilders in uw regio. U ontvangt binnen 2 werkdagen de prijzen van maximaal 6 ervaren schilders in uw regio en legt deze prijzen vervolgens makkelijk naast elkaar om de prijsverschillen te ontdekken. Vervolgens kiest u zelf met welke vakman u in zee gaat of beslist u dat u de klus liever nog even uitstelt. Zo makkelijk kan het krijgen van goede prijsinformatie zijn.

muur verven

Een metamorfose van uw woning

Stoort u zich aan beschadigingen in het schilderwerk van uw muur, zijn uw muren er door de jaren heen smoezelig uit gaan zien of bent u simpelweg toe aan een frisse kleur op uw muren? Het verven van uw muur biedt dé oplossing. De muren nemen een groot onderdeel van uw woning in beslag. U kijkt er iedere dag tegenaan en een mooi afgewerkte schilderlaag is dan ook essentieel voor een perfect interieur. Door uw muren te voorzien van een verse schilderlaag laat u uw wanden weer stralen.

Muur verven: de technieken

Zoals u in de kostentabel heeft gezien zijn er 2 manieren waarop een schilder uw muur kan verven:

  • sauswerk
  • spuitwerk

Sauswerk

Kiest u voor sauswerk, dan verft de vakman uw muur op de traditionele wijze: met een roller. Dit is een arbeidsintensieve klus, waardoor de prijzen voor sauswerk gemiddeld hoger liggen dan de prijzen voor spuitwerk. Voor het beste resultaat laat u uw muur verven door een professionele schilder. Een vakman weet precies hoe hij uw muur kan schilderen zonder dat de aanzet van de verfroller of spoorstrepen zichtbaar zijn, waardoor een mooi eindresultaat gegarandeerd is. Een voordeel van het laten sauzen van uw muur is dat dit automatisch zorgt voor een subtiele structuur. Hierdoor vallen eventuele oneffenheden op uw muur minder op.

Spuitwerk

Spuitwerk wordt voornamelijk gebruikt voor het verven van grote muren. De verf wordt onder hoge druk op uw muren aangebracht met een spuitmachine. De voordelen? Door de spuitmachine kan uw schilder razendsnel te werk gaan en liggen de prijzen van spuitwerk laag. Ook geniet u van een strak en egaal eindresultaat, met spuitwerk is er namelijk geen risico op zichtbare banen en strepen op uw muur. Belangrijk is dat de ruimte waarin uw muren worden geverfd leeg of volledig afgedekt is. Bij spuitwerk kan er namelijk nevel ontstaan en verfspatten op uw nieuwe bankstel is waarschijnlijk niet het eindresultaat dat u in gedachten had. Oneffenheden onder spuitwerk zijn goed zichtbaar. Eventuele beschadigingen aan uw muur dienen dus eerst te worden gerepareerd.

muur verven woonkamer

Beste verfsoorten voor uw muur verven

Het is makkelijk om te verdwalen in de wereld van verfsoorten voor uw schilderwerk. Wij helpen u graag op weg en geven u meer informatie over enkele veelgebruikte muurverven:

  • Latexverf: Latexverf is de meest gekozen muurverf. De reden hiervoor? Latexverf is goedkoop, makkelijk in gebruik en geschikt voor vrijwel iedere ondergrond. Het is een ademende verf, wat inhoudt dat de verf niet volledig afsluit, maar het transport van waterdamp beperkt toelaat. Hiermee voorkomt u vocht- en schimmelvorming. Latex is ook op lange termijn een verstandige keuze. De verf is niet gepoederd en hierdoor geschikt om overheen te verven.
  • Vinyllatex: Wilt u een waterbestendige latexverf die geschikt is voor vochtige ruimtes, zoals uw badkamer en keuken? Kies dan voor vinyllatex.
  • Acryllatex: Acryllatexverf is licht ademend en dekt zeer goed. Vuil hecht zich niet aan acryllatex en deze verfsoort kan gemakkelijk worden gereinigd met een sopje. De ideale muurverf voor bijvoorbeeld uw keuken.
  • Synthetische muurverf: Deze verfsoort is op basis van terpentine. De muurverf heeft een goede dekkracht, waardoor deze zeer geschikt is voor muren die nicotine- of vochtaanslag bevatten. Nadelen? De verf is niet milieuvriendelijk en heeft een sterke geur.

Naast de keuze voor de verfsoort, kunt u ook kiezen tussen een gladde afwerking of een lichte structuur op uw muur. Gaat u voor de tweede optie? Kies dan voor een structuur muurverf.

Maak uw muur uniek

De meeste muren worden voorzien van een strakke witte verflaag. Logisch, wit past goed in ieder interieur en is tijdloos. Bent u echter toe aan een grote verandering? Laat dan uw creativiteit de vrije loop gaan en maak uw muur een echte eyecatcher. Verf uw muur in een gedurfde kleur, zoals zeeblauw, framboosrood of goudgeel. Ook met patronen kunt u veel kanten op. Het verven van strepen, kleurverloop of geometrische vormen op uw muur zijn slechts enkele van vele verftechnieken die uw muur uniek maken.

muur verven slaapkamer

Met korting uw muur laten verven

Het laten verven van uw muur is een klus die u goed, maar het liefst ook betaalbaar wilt laten uitvoeren. Gelukkig is het niet moeilijk om te besparen op een schilder. Hoe? Door het gratis en vrijblijvend vergelijken van schilderwerk offertes. Schildersbedrijven bepalen hun eigen tarieven en hierdoor kan het prijsverschil tussen verschillende aanbieders hoog oplopen. Het aanvragen van meerdere offertes is de enige manier waarop u dit prijsverschil opspoort. Vraag bij ons binnen 2 minuten gratis en vrijblijvende offertes aan van tot wel 6 ervaren schilders in uw regio. De offertes heeft u binnen 2 werkdagen al in huis, waarna u de prijzen overzichtelijk naast elkaar legt om te zien welke schilder uw muur kan verven tegen het voordeligste tarief. Weet u dat u met het vergelijken van offertes tot wel 40% kunt besparen op het laten verven van uw muur? Dit kan al snel oplopen tot honderden euro’s die u lekker in uw eigen zak houdt. Wil u zeker zijn van een goede schilder? controleer dan altijd nog even naar keurmerken, zoals De Betere Schilder of VGO-keur. Dan weet u zeker dat u de juiste schilder kiest.