Kozijnen schilderen

Kunnen uw kozijnen wel een opknapbeurt gebruiken, maar wilt u niet investeren in gloednieuwe kozijnen? Geef ze dan een tweede leven door uw kozijnen te schilderen. Lees hier alles over het verven van uw kozijnen en bekijk een handig prijsoverzicht.

Kozijnen schilderen: het prijskaartje

Zijn uw kozijnen toe aan een nieuwe lik verf? Dan bent u vast benieuwd naar de kosten voor het inhuren van een schilder. Het schilderen van kozijnen neemt veel tijd in beslag en is zeker niet binnen één dag afgerond. Heeft u weinig tijd? Raffel het schilderwerk dan niet af, maar geef de klus uit handen aan een professionele schilder. Alleen dan profiteert u van het mooiste eindresultaat. Hieronder ziet u een indicatie van de kosten voor het inschakelen van een schilder:

Schilderprijs per uur incl. verf, materiaal en btwGemiddelde totaalprijs kozijnen schilderen: van 7 m2 tot alle buitenkozijnen van 1 woning
€ 35 - € 50€ 470 - € 1.800

Hierboven ziet u een gemiddeld uurtarief van een schilder. Dit uurtarief kan verschillen per schilder en is afhankelijk van of u de binnen- of buitenzijde van uw kozijnen laat verven, of natuurlijk allebei. Voor buitenschilderwerk hanteren schilders een hoger uurtarief (€ 40 – € 50), dan voor binnenschilderwerk (€ 35 – € 40). Dit komt doordat een schilder voor buitenschilderwerk gebruik maakt van speciale verf en extra materialen zoals een steiger of hoogwerker.

40% korting op het schilderen van uw kozijnen

U heeft nu meer inzicht in de gemiddelde kosten voor het laten schilderen van uw kozijnen door een vakman. Nu is het tijd voor stap 2: kijken hoe u kunt besparen op deze kosten. De beste manier om de schilder met de scherpste prijzen te vinden is door het vergelijken van de prijzen. Het prijsverschil tussen schilders kan oplopen tot wel 40%. Vraag daarom vandaag nog gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 schilders voor het verven van uw kozijnen. Vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen offertes van schilders in uw buurt en legt u de prijzen naast elkaar om te zien wie u de voordeligste prijs biedt. En het mooiste: het aanvragen van offertes is én blijft compleet gratis en vrijblijvend. U zit dus helemaal nergens aan vast en beslist zelf of én door wie u uw kozijnen laat schilderen.

kozijnen schilderen

Kozijnen schilderen

Het schilderen van uw kozijnen is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw woning. Het schilderen zorgt niet alleen voor een prachtig aanzicht, maar ook voor bescherming van uw woning. Uw raam- en deurkozijnen krijgen namelijk veel te verduren. Goed schilderwerk beschermt uw kozijnen tegen regen, storm, vrieskou en andere weersomstandigheden die ons koude kikkerlandje maar al te goed kent. Laat u uw kozijnen op tijd schilderen? Dan verlengt dit de levensduur van uw kozijnen en voorkomt u dat u uw kozijnen vroegtijdig moet vervangen. En vertrouw ons als we zeggen dat het prijskaartje voor schilderwerk aanzienlijk lager ligt dan de investering in nieuwe kozijnen. Zo bent u voor het laten vervangen van 5 oude kozijnen al snel een totaalprijs van rond de € 8.000 kwijt.

Wanneer moet ik mijn kozijnen laten schilderen?

Hoe lang het schilderwerk op uw kozijnen meegaat verschilt per situatie. Binnenschilderwerk is ongeveer eens per 7 jaar toe aan een nieuwe laag verf. De kozijnen aan de buitenzijde van uw woning hebben meer te verduren, zoals slechte weersomstandigheden, en moeten hierdoor om de 5 jaar worden geschilderd. Toch kan de levensduur van schilderwerk verschillen per situatie. De beste manier om te bepalen of u uw kozijnen moet verven is door uw kozijnen te controleren op:

  • scheurtjes in de verf. Deze beginnen vaak bij de liggende onderdelen, zoals de vensterbank.
  • zichtbare beschadigingen, slijtage of verkleuring.
  • slechte hechting van de verf. Dit is het geval als de verf verpoedert (afgeeft) of als er blaasjes in de verflaag zitten.

Houten kozijnen schilderen

Heeft u houten kozijnen in uw woning? Dan is het verstandig om de kozijnen regelmatig te schilderen. Zo houdt u de uitstraling van uw kozijnen mooi en beschermt u uw houten kozijnen tegen vocht. Hiermee voorkomt u houtrot en andere beschadigingen aan het hout. Dankzij het schilderwerk vragen houten kozijnen om meer onderhoud, maar een voordeel is dat u uw kozijnen op ieder moment kan voorzien van een nieuwe, frisse kleur.

deurkozijnen schilderen

Aluminium en kunststof kozijnen schilderen

In tegenstelling tot houten kozijnen hoeven aluminium en kunststof kozijnen niet geschilderd te worden. Nieuwe aluminium en kunststof kozijnen worden geleverd in een kleur naar keuze en deze kleur blijft vervolgens gedurende de hele levensduur van de kozijnen zitten. Wilt u toch graag de kleur van uw aluminium of kunststof kozijnen veranderen of zijn uw kozijnen iets verkleurd door de zon? Dan is schilderen van de kozijnen wel een optie. Wij raden aan om deze klus uit te besteden aan een professionele schilder, om de kwaliteit te waarborgen. Hierdoor voorkomt u dat het schilderwerk een negatief effect heeft op de levensduur van uw kozijnen. Belangrijk bij het schilderen van aluminium of kunststof kozijnen is dat u gebruik maakt van de juiste primer. Hierdoor hecht de verf goed en blijft de schilderlaag zo lang mogelijk mooi. Op de verpakking van het verfblik leest u voor welke ondergrond de grondverf geschikt is.

Kleuradvies

Bent u toe aan een verandering in uw interieur? Voorzie uw kozijnen dan van een nieuwe kleur en maak ze de blikvanger in uw woning. Kies bijvoorbeeld voor een pasteltint als u houdt van een romantische sfeer. Ziet u liever een knalkleur? Laat uw kozijnen verven in het brandweerrood, appeltjesgroen of kanariegeel en uw kozijnen stralen als nooit tevoren. Houd bij het kiezen van een kleur voor uw buitenschilderwerk rekening met kleurvoorschriften vanuit uw gemeente. Controleer dus altijd of het toegestaan is om uw buitenkozijnen in een andere kleur te schilderen.

kozijnen schilderen binnen

Schilderwerk kozijnen onderhouden

U wilt natuurlijk dat de verflaag op uw kozijnen zo lang mogelijk mooi blijft. Hier heeft u zelf invloed op door het schilderwerk goed te onderhouden. Zorg bijvoorbeeld voor goede ventilatie in uw woning. De vochtige en vervuilde lucht kan dan weg uit uw woning en wordt ververst door frisse lucht van buiten. Hierdoor voorkomt u dat vocht uw schilderwerk aantast. Goede ventilatie houdt in dat de lucht in uw woning constant ververst wordt. Laat de ventilatieroosters in uw ramen dus altijd openstaan, ook in de wintermaanden, of zorg voor een andere manier van luchtverversing.

Vind de goedkoopste schilder bij u in de buurt

Kunnen uw kozijnen wel een nieuwe laag verf gebruiken en bent u op zoek naar een betrouwbare schilder die deze klus niet alleen goed, maar ook voordelig uitvoert? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van schilders in uw regio. U omschrijft slechts één keer uw klus en ontvangt binnen 2 werkdagen offertes tot wel 6 schildersbedrijven. Zo pikt u de schilder met de beste prijs-kwaliteitverhouding er binnen enkele minuten uit en profiteert u van de beste kwaliteit én de scherpste prijs. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs. Wilt u zeker zijn dat de kwaliteit goed is? Kijk ook altijd even naar keurmerken als De Betere Schilder of VGO-keur. Zo bent u bent u zeker van een goede kwaliteit.