Huis schilderen

Is het weer tijd om uw huis te schilderen? Een huisschilder neemt u graag alle zorgen uit handen. Lees hier alles over het laten schilderen van uw huis en de bijbehorende kosten.

Kosten huis laten schilderen

Uw huis laten schilderen doet u natuurlijk niet zonder eerst de kosten te weten. De exacte kosten van het schilderen van uw woning hangen van veel factoren af, bijvoorbeeld welke onderdelen van uw huis u laat schilderen en welke huisschilder u inschakelt. De tarieven verschillen namelijk per schilder. Ondanks dat de exacte kosten per situatie verschillen, helpen we u graag op weg met een overzicht van de gemiddelde kosten van een schilder:

WerkzaamhedenPrijs incl. verf, materiaal en btw
Binnenschilder
Per m²€ 30 - € 35
Per uur€ 35 - € 40
Spuitwerk per m²€ 6 - € 10
Sauswerk per m²€ 10 - € 15
Buitenschilder
Per m²€ 35 - € 40
Per uur€ 40 - € 50

Vergelijk de huis schilderen prijzen

Bent u benieuwd naar wat het schilderen van uw huis u precies gaat kosten? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang de exacte kosten binnen slechts 2 werkdagen. Het mooie is dat u niet de specifieke prijzen voor uw huis schilderen ontvangt van 1 schilder, maar van tot wel 6 huisschilders in uw regio. Doordat u meerdere offertes in huis heeft, legt u de prijzen eenvoudig naast elkaar. Zo ziet u direct welke schilder uw huis het voordeligst kan schilderen. Eerdere huiseigenaren kwamen erachter dat het prijsverschil tussen verschillende huisschilders op kan lopen tot wel 40%. Geef uw geld niet weg aan de eerste de beste schilder. Betaal bovendien slechts 9% btw over uw schilderwerk. Deze regeling van de Belastingdienst zorgt ervoor dat u nog voordelig uit bent. Vergelijk, bespaar én steek het bespaarde geld lekker in een mooie vakantie. huis schilderen

Huis schilderen

Veel mensen stellen het schilderen van hun huis te lang uit, terwijl dit juist hoort bij het belangrijkste onderhoud van uw woning. Wanneer is het nodig om uw huis te schilderen? Hoewel dit afhangt van het onderdeel van uw huis en de verfsoort, dient uw huis ongeveer eens in de 5 tot 7 jaar geschilderd te worden. Of uw huis toe is aan een nieuwe laag verf controleert u eenvoudig zelf door te letten op de volgende signalen:

  • Er zitten blaasjes en scheurtjes in uw huidige schilderwerk.
  • De verf is beschadigd, versleten en/of verkleurd.
  • De schilderlaag geeft af (verpoedert). Dit betekent dat de verf niet meer goed hecht.

Het schilderen van uw huis bestaat uit binnen- en buitenschilderwerk. Lees hieronder meer over deze werkzaamheden.

Binnenschilderwerk

Mooi binnenschilderwerk is cruciaal voor de perfecte uitstraling van uw huis. Zeg nu zelf, een prachtig interieur is een stuk minder indrukwekkend met een verkleurde, gelige muur op de achtergrond. Sprankelend witte muren laten uw complete interieur stralen. Niet alleen voor de uitstraling is schilderwerk belangrijk. Het onderhouden van uw schilderwerk zorgt ook voor bescherming tegen slijtage, vocht en schimmels. De onderdelen van uw woning gaan dan ook een stuk langer mee wanneer u uw huis regelmatig laat schilderen. Binnenschilderwerk is ongeveer eens in de 7 jaar aan vervanging toe. Denk bij binnenschilderwerk aan de volgende onderdelen:

woonkamer schilderen

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk is iets vaker toe aan onderhoud dan binnenschilderwerk. Ongeveer eens in de 5 jaar dient uw huis aan de buitenkant geschilderd te worden. Denk hierbij aan:

Schilderwerk op het zuiden en westen van uw huis is over het algemeen eerder aan onderhoud toe, door de invloed van zon en regen op het buitenschilderwerk. Een geschilderd huis ziet er fris en netjes uit, maar beschermt ook de onderdelen van uw woning tegen weersomstandigheden. Zonder goed schilderwerk loopt u bijvoorbeeld het risico dat uw houten kozijnen gaan rotten.

Zelf doen of uitbesteden?

Het schilderen van een huis wordt vaak onderschat. Het lijkt makkelijk, maar de ergernissen komen al snel om de hoek kijken. Het begint met de vakantiedagen die u moet opnemen voor de klus. Het schilderen van uw huis is immers niet in 1 dag gedaan, zeker niet als onervaren schilder. Het uitgebreid research doen naar de juiste verfsoorten en verftechnieken, het inkopen van de vele materialen en de kramp in uw armen die al snel opspeelt tijdens het schilderen, dit zijn allemaal factoren waar u rekening mee moet houden als u de klus zelf uitvoert. Na dagenlang zwoegen heeft u spierpijn in uw armen en een acceptabel resultaat. Had een professionele huisschilder dit niet niet beter, sneller en makkelijker gekund? Het antwoord is ja, een schilder heeft alle kennis, ervaring en materialen in huis om uw woning tot in de detail perfect te schilderen. U geeft alle zorgen heerlijk uit handen en doet dit dankzij het vergelijken van de prijzen ook nog eens zeer voordelig.

huis schilderen buitenkant

Bespaar 40% op uw huisschilder

Klinkt het uitbesteden van uw huis schilderen aan een ervaren vakman u als muziek in uw oren, maar wilt u niet de hoofdprijs betalen? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 huisschilders in uw regio. Doordat u meerdere offertes ontvangt, krijgt u direct inzicht in de prijsverschillen tussen de schilders. Kiest u voor de voordeligste schilder, dan bespaart u tot wel 40% op de klus. De offertes heeft u binnen 2 werkdagen al in huis en zijn daarnaast gratis en geheel vrijblijvend. Zonder ergens aan vast te zitten, profiteert u van een mooie besparing.