Gevel schilderen

Kan uw gevel wel een opknapbeurt gebruiken? Door uw gevel te schilderen laat u uw woning weer stralen. Lees hier alles wat u moet weten over het schilderen van uw gevel.

Gevel schilderen: de kosten

De gevel is het visitekaartje van uw woning. Het is belangrijk dat deze er netjes en verzorgd uitziet en het schilderen van de buitenmuur is dan ook een klus waar u eens in de paar jaar aan moet geloven. Gaat u voor het beste eindresultaat? Schakel dan een professioneel schildersbedrijf in. Een vakman schildert uw gevel niet alleen tot in de detail perfect, maar doet dit ook nog eens in een rap tempo. Zo houdt u uw vakantiedagen over voor leuke activiteiten én profiteert u jarenlang van een perfect geschilderde gevel. Bent u benieuwd naar het prijskaartje voor het laten schilderen van uw buitenmuur? De meeste schilders hanteren een prijs per m² voor deze klus:

Soort schilderPrijs per m2 incl. verf en btw
Buitenschilder€ 35 - € 40

Woont u in een rijtjeshuis en heeft u een gevel van 60 m² die u wilt laten schilderen? Houd dan rekening met een gevel schilderen prijs tussen de € 2.100 en € 2.400. Schilders hanteren echter verschillende tarieven en de exacte prijs voor het schilderen van uw gevel kan daarom afwijken.

Haal de scherpste prijs boven water

Wilt u zeker weten dat u de scherpste prijs betaalt voor het laten schilderen van uw buitenmuur? Vergelijk dan de prijzen van meerdere schilders om een goed overzicht te krijgen van het prijsverschil. Gelukkig hoeft dit niet veel tijd in beslag te nemen. Vraag hier in één klap offertes aan en ontvang vervolgens binnen 2 werkdagen de prijzen van niet 1, maar tot wel 6 vakkundige schilders in uw omgeving. Leg de offertes naast elkaar en u ziet direct bij welke schilder u het voordeligst uit bent. Twijfelt u nog? Het aanvragen van offertes is volledig gratis en vrijblijvend. Zo krijgt u zonder addertjes onder het gras de beste prijsinformatie in handen. Bovendien is het altijd verstandig om te kijken naar keurmerken. Als de vakspecialist beschikt over bijvoorbeeld het AF-erkende schilder of De Betere Schilder, bent u zeker van de juiste deal voor het schilderen van uw gevel.

gevel schilderen

Gevel schilderen

De gevel van uw woning krijgt veel te verduren. De ergste vrieskou, stormachtig weer met harde regen of juist temperaturen van 30 graden met volle zon, de gevel beschermt uw woning tegen alle soorten weersomstandigheden. In ruil hiervoor vraagt uw gevel slechts één ding: goed onderhoud. Het schilderen van uw gevel is een klus die ongeveer eens in de 6 à 10 jaar nodig is. De buitenmuur schilderen is belangrijk voor een goede uitstraling van uw woning, maar nog belangrijker is de beschermende functie. Verf voor uw gevel is waterdicht en UV-bestendig. Met een goede schilderlaag is uw gevel bestand tegen alle soorten weersomstandigheden. U verkleint het risico op vervelende vochtproblemen en verlengt de levensduur van uw gevel.

gevel schilderen vrijstaande woning

Is uw gevel geschikt voor een verse schilderlaag?

Bijna iedere gevel is geschikt om geschilderd te worden, maar er is een uitzondering. Is de vochtigheidsgraad van uw gevel hoger dan 5%? Dan zal de verf niet goed aan de buitenmuur hechten en is het verstandig om af te zien van de klus. Controleer de vochtigheidsgraad van uw gevel met een vochtmeter of laat u adviseren door een professionele schilder. Is uw gevel geschikt voor schilderwerk? Ga dan niet klakkeloos met uw verfkwast in de weer, maar bereidt uw gevel eerst goed voor. Dit houdt in:

  • het vervangen van losse of verpoederde voegen;
  • beschadigingen repareren en gaatjes dichten;
  • het verwijderen van mossen en andere aanslag;
  • het stofvrij maken van de gevel.

Hierna is uw gevel gereed voor de eerste verflaag.

Geschikte verfsoort

Er zijn verschillende verfsoorten verkrijgbaar voor het schilderen van uw gevel. Belangrijk is dat u kiest voor een verfsoort die geschikt is voor gebruik buitenshuis. De verf moet namelijk bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Een verfsoort die veel wordt gebruikt voor gevels is acrylverf. Deze verf is ademend waardoor vocht makkelijk uit de muur kan. Vergeet vooral niet om een goede grondlaag aan te brengen. Het gebruik van een primer of fixeermiddel (in het geval van een poederende ondergrond) verlengt de levensduur van het schilderwerk. Breng daarom altijd een laag primer aan en minstens 2 toplagen.

gevel schilderen woning

Het beste moment om uw gevel te laten schilderen

Binnenshuis kan een schilder het hele jaar door aan de slag, maar met buitenschilderwerk krijgt u te maken met weersomstandigheden waar u rekening mee moet houden. Laat uw gevel schilderen met een minimum buitentemperatuur van 10 graden en een maximum van 25 graden. Beneden de 7 à 8 graden droogt de verf niet en wanneer het warmer is dan 25 graden droogt de verf juist te snel. Over het algemeen kunt u een buitenschilder het beste inhuren in de periode vanaf half april tot oktober. Is het winter en is uw gevel echt dringend aan een nieuwe schilderlaag toe? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een winterschilder. Zij beschikken over een speciale verfsoort waarmee zij uw gevel zelfs bij vrieskou nog kunnen schilderen.

Schilderen met of zonder vergunning?

Bent u van plan om uw gevel te schilderen in een andere kleur? Vraag dan eerst na bij uw gemeente of u hier een vergunning voor nodig heeft. De regels omtrent vergunningen voor het schilderen van uw gevel verschillen per gemeente. Door dit goed te controleren voorkomt u dat u achteraf voor vervelende situaties komt te staan.

Gevel wit schilderen

Geen zin in rompslomp? Kies voor een vakman

Door een professionele schilder in te huren heeft u jarenlang profijt van een stralende woning. Een schilder beschikt over alle kennis, ervaring én materialen en neemt u alle zorgen uit handen. Geen geklooi met een steiger, niet al uw vakantiedagen hoeven opnemen en geen spierpijn van het dagenlang zwoegen met een verfkwast. Klinkt dit als muziek in uw oren? Een betrouwbare én voordelige schilder in uw eigen regio heeft u snel gevonden. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en binnen 2 werkdagen heeft u de prijzen van maximaal 6 schilders in uw omgeving in huis. Waarom 6? Ieder schilder hanteert andere prijzen. Door het vergelijken van de prijzen van 6 schildersbedrijven krijgt u inzicht in deze prijsverschillen en bespaart u tot wel 40% op het laten schilderen van uw gevel.