Deuren verven

Of het nou de slaapkamerdeur, de keukendeur of de buitendeur betreft – een slecht onderhouden deur kan uw woning al snel een sjofele, doffe uitstraling geven. Een likje verf op uw binnen- én buitendeuren geeft uw huis een frisse, nieuwe look. Kunnen uw deuren ook wel een nieuw kleurtje gebruiken? Lees op deze pagina over de kosten en praktische informatie over het deuren verven.

Wat kost het deuren verven?

Om er zeker van te zijn dat uw woning er tot in de puntjes piekfijn uit komt te zien, is het raadzaam om een vakman in de arm te nemen. Deze professional weet namelijk precies hoe hij te werk moet gaan om tot het mooiste, meest langdurige resultaat te komen. Zo hoeft u niet bang te zijn voor lelijke strepen en oneffenheden na het verven van de deuren. Aangezien het schilderen van deuren nogal wat nauwkeurigheid vereist, hanteren de meeste schilders hiervoor een uurloon. Hieronder vindt u de prijzen van binnen- en buitenschilders op een rijtje. Het gaat hierbij om gemiddelde prijzen.

KostenpostGemiddelde prijs (inclusief btw)
Buitendeuren verven€ 350 per 2 deuren
Binnendeuren verven€ 270 per 2 deuren
Uurloon binnenschilder€ 35 - € 40
Uurloon buitenschilder€ 40 - € 50

Hoeveel kost het verven van uw deuren?

Nu u een beeld heeft van de gemiddelde prijzen, heeft u een idee van het kostenplaatje. Bent u benieuwd naar de exacte kosten voor het verven van uw deuren? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van schildersbedrijven bij u in de buurt. Zo heeft u snel en eenvoudig meerdere offertes die u met elkaar kan vergelijken. Zo zien uw deuren er binnenkort weer stralend en fris uit.

deuren verven wit

Welke verf is er nodig voor het deuren verven?

De hierboven genoemde prijzen zijn inclusief verf en andere benodigdheden. Het is dus niet nodig zelf verf aan te schaffen. Als u echter een speciale, zeer specifieke verf op het oog heeft, kan het slim zijn om deze zelf te kopen. Zo weet u honderd procent zeker dat uw deuren de tint van uw keuze krijgen. Let er wel op dat u door het zelf aanschaffen van de verf duurder uit bent. Het is dus raadzaam om van tevoren uit te rekenen hoeveel de door u gekozen verf zou kosten. Om u een handje te helpen, ziet u hieronder de prijzen van verschillende soorten verf per liter op een rijtje. Wees er echter wel op bedacht dat u voor buitendeuren meer verf nodig zal hebben dan voor binnendeuren.

VerfsoortGemiddelde prijsGeschikt als
Grondverf€ 20 - € 40Onderlaag
Lak€ 20 - € 55Bovenlaag
Dekkende verf€ 20 - € 55Bovenlaag

Is er bij het deuren verven verschil tussen buiten- en binnendeuren?

Zoals u hierboven heeft gezien, is het uurtarief van een buitenschilder hoger dan dat van een binnenschilder. Allereerst komt dit doordat een buitenschilder soms gebruik maakt van steigers en hoogwerkers, al zal dit in het geval van deuren niet snel aan de orde zijn. Ten tweede dient een schilder voor het verven van een buitendeur een ander soort verf te gebruiken dan voor een binnendeur. Dit is eigenlijk niet meer dan logisch; in tegenstelling tot een binnendeur moet een buitendeur weerstand kunnen bieden tegen alle soorten weersomstandigheden. Verf met buitenkwaliteit is geschikt om regen, sneeuw, kou en warmte te trotseren, terwijl binnenverf al snel zal afbladderen. Het verschil tussen het verven van een binnen- en een buitendeur zit dus niet in de werkwijze of de verftechniek, maar in het type verf.

Hoe gaat de schilder te werk bij het deuren verven?

Een professionele schilder weet precies hoe hij uw deuren er het best uit kan laten zien. Allereerst maakt hij de deur losmaken en legt de deur horizontaal neer. Dat is wel zo makkelijk! Vervolgens maakt de schilder de deur gereed voor het verfwerk. Dit houdt in dat hij eventuele beschadigingen (zoals deuken en gaten) repareert, de deur ontvet en schuurt, de oude verf verwijdert en alle deurkrukken, schroeven en scharnieren weghaalt. Hierna is het tijd om (verschillende lagen) grondverf aan te brengen. Het aanbrengen van de grondverf wordt tenslotte gevolgd door het aanbrengen van een laklaag. Deze dient ongeveer twee dagen te drogen.

deuren verven buiten

Besparen op het verven van uw deuren

Voor de meeste mensen is professioneel schilderwerk een behoorlijke investering. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op het verven van deuren. Hieronder vindt u een lijstje met de beste bespaartips.

  • Tip 1: Combineer verschillende verfklussen

Wilt u naast uw buitendeuren ook nog uw gevel, kozijnen of dakkapel onder handen nemen? Sommige buitenschilders hanteren een speciale prijs voor grote projecten. In dat geval betaalt u één prijs voor al het schilderwerk, die aanzienlijk lager is dan wanneer u al deze klussen apart zou laten uitvoeren.Wilt u nóg meer korting? Vraag dan ook eens aan de buren of zij nog op zoek zijn naar een schilder. Hoe groter het project, hoe hoger de korting doorgaans zal zijn.

  • Tip 2: Kies voor een winterschilder

Voor zowel binnen- als buitenschilders is het winter het ‘laagseizoen’. Om die reden bieden veel schilders speciale kortingen op hun binnen- én buitenschilderwerk in de periode van 21 november tot en met 21 maart. Hoewel de uiteindelijke korting uiteraard per aanbieder verschilt, kunnen de bespaarde kosten behoorlijk oplopen. Indien het gaat om buitendeuren zal uw schilder gebruik maken van een speciaal type verf dat bestand is tegen lage temperaturen.

  • Tip 3: Bereid het schilderwerk voor

Zoals u al eerder heeft gezien, hanteren de meeste schilders een uurloon. Naarmate het schilderwerk minder tijd kost, betaalt u dus minder geld. Om het aantal arbeidsuren minimaal te houden, kunt u zelf al een paar voorbereidende werkzaamheden verrichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verwijderen van de oude verf, het herstellen van eventuele beschadigingen aan de deur en het schuren van de deur. Het is echter raadzaam om niet meteen aan de slag te gaan, maar om eerst even met uw schilder te overleggen. Uw schilder weet namelijk precies wat er moet gebeuren.

Vergelijk schilders bij u uit de buurt

Kan uw interieur ook wel een opkikker gebruiken? Door uw deuren te verven, geeft een schilder uw woning in een handomdraai een splinternieuwe uitstraling. Zoals eerder vermeld, kunnen de prijzen van schilders behoorlijk uiteenlopen. Het vergelijken van alle schilders in uw regio kan echter erg veel tijd kosten. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 schilders bij u uit de buurt. Binnen twee werkdagen heeft u alle offertes in huis en vergelijkt u de offertes op uw gemak. Het aanvragen van de offertes is geheel vrijblijvend – u bepaalt zelf of u met een schilder in zee gaat, en zo ja, met welke.