Dakkapel schilderen

Is uw dakkapel toe aan een frisse verflaag? Lees hier alles over de kosten en werkzaamheden van de klus en bekijk onze handige bespaartips voor het schilderen van uw dakkapel.

Kosten dakkapel schilderen

De tijd is aangebroken: uw dakkapel is toe aan een nieuwe schilderlaag. Maar wat kost het schilderen van uw dakkapel eigenlijk? De exacte prijs kunnen wij u niet geven. Deze is afhankelijk van de schilder, de benodigde materialen en de afmetingen van uw dakkapel. Wij helpen u wel graag op weg met de gemiddelde prijzen. Maak een schatting van de kosten, zodat u weet of het schilderen van uw dakkapel binnen uw budget past. Hieronder ziet u de gemiddelde kosten van een schilder per uur én de gemiddelde totaalprijs voor het laten schilderen van een dakkapel:

Prijs buitenschilder per uur incl. verf, materiaal en btwGemiddelde totaalprijs dakkapel schilderen, incl. loon schilder, verf, materiaal en btw
€ 40 - € 50€ 500 - € 1.000

Bespaar op de kosten

Zoals u ziet bent u voor het laten schilderen van uw dakkapel door een ervaren vakman een bedrag kwijt van gemiddeld € 500 tot € 1.000. Wilt u een specifieke prijs voor uw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van schilders in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u offertes van tot wel 6 schilders in huis. Waarom zoveel offertes? Doordat iedere schilder een ander tarief hanteert, kunt u veel geld besparen door de prijzen te vergelijken. Leg de offertes naast elkaar, kijk bij welke schilder u het goedkoopst uit bent en geniet binnen no time van uw prachtig geschilderde dakkapel. Besluit u om af te zien van de klus? Geen probleem, het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend.

dakkapel schilderen

Belang van uw dakkapel schilderen

Uw dakkapel krijgt veel te verduren, zeker met de wisselende weersomstandigheden die ons koude kikkerlandje kent. Van de ijskoude temperaturen die onze winter kent tot de felle zonnestralen in de zomer, de dakkapel doorstaat het allemaal. Hierdoor is uw dakkapel eens in de 4 tot 5 jaar toe aan een nieuwe schilderlaag. Stel het schilderen van uw dakkapel niet te lang uit. Een dakkapel met slecht onderhouden schilderwerk is niet alleen een doorn in het oog, maar ook nog eens een kwetsbare dakkapel. Het schilderen zorgt namelijk ook voor extra bescherming van de onderdelen van de dakkapel. Wilt u dat uw houten dakkapel de gemiddelde levensduur van 25 jaar vol maakt? Laat uw dakkapel dan regelmatig schilderen.

Heeft of wilt u een kunststof of aluminium dakkapel op uw dak? Deze dakkapellen hoeft u niet te schilderen. Wilt u ze desondanks toch voorzien van een nieuw kleurtje? Met een een primer geschikt voor kunststof of aluminium kunt u deze dakkapel voorzien van een verse schilderlaag.

De volgorde van de werkzaamheden

Het schilderen van uw dakkapel is een behoorlijk karwei. Onderdelen van de dakkapel die regelmatig om een nieuwe lik verf vragen zijn:

  • raamkozijnen
  • boeiboorden (dit zijn de planken aan de bovenkant van de dakkapel, net onder de dakrand)
  • zijwangen

Zoals bij ieder ander schilderwerk, is het geen verstandig idee om direct met de verfkwast in de weer te gaan. Een juiste voorbereiding is namelijk essentieel voor een langdurig mooi eindresultaat. Begin daarom altijd met:

  • het repareren van de ondergrond (indien er beschadigingen zijn);
  • verwijderen van de oude verflaag (als meer dan een kwart van de oude verflaag versleten of slecht is) met behulp van een verfkrabber, verfföhn of afbijtmiddel;
  • het ontvetten en schuren van het oppervlak;
  • het aanbrengen van een grondverf.

Na het aanbrengen van de grondverf is uw dakkapel klaar voor het echte schilderwerk. Houd rekening met 2 eindlagen voor een mooie en dekkende afwerking.

dakkapel schilderen kleuren

Zelf uw dakkapel schilderen of uitbesteden

De dakkapel is één van de moeilijkste onderdelen van het huis om te schilderen. Allereerst hebben we de locatie: het dak. Voor het schilderen van uw dakkapel zal u hier aardig wat uren doorbrengen en het is belangrijk om uw veiligheid voorop te stellen. Een steiger is vereist om op deze moeilijk bereikbare plek te schilderen en ook het gebruik van valbeveiliging is aan te raden. Gebruik vooral geen ladder wanneer u uw dakkapel gaat schilderen. U heeft dan geen stabiele ondergrond, waardoor u veel risico loopt om van een grote hoogte te vallen en uzelf vervelend te blesseren.

Naast het werken op grote hoogte, is het schilderen van de dakkapel ook een klus waarvoor veel nauwkeurigheid wordt gevraagd. Een dakkapel bevat veel details en kleine hoekjes, het schilderen is dan ook een arbeidsintensieve klus. Besteedt u uw vrije tijd liever aan leuke bezigheden, wilt u uw veiligheid niet in gevaar brengen én houdt u van kwaliteit? Schakel dan een professionele schilder in voor het schilderen van uw dakkapel. Een ervaren schilder heeft de klus razendsnel geklaard en vervolgens geniet u weer jarenlang van uw prachtig afgewerkte dakkapel.

Onderhouden schilderwerk

Als u uw dakkapel net heeft laten schilderen wilt u natuurlijk zo lang mogelijk profiteren van het resultaat. Verleng de levensduur van uw schilderwerk door de verflaag goed te onderhouden. Hoe u dit doet?

  • Maak het schilderwerk regelmatig schoon met een lauwwarme doek. Hierdoor verwijdert u vuil en zand en voorkomt u dat het hout gaat rotten.
  • Controleer het schilderwerk op blaasjes en scheurtjes. Dit kan betekenen dat het tijd is voor een nieuwe verflaag.
  • Is uw schilderwerk beschadigd? Werk het dan op tijd bij, om te voorkomen dat de beschadigde plekken groter worden.

Het onderhouden van het schilderwerk is niet de meest makkelijke klus, met name door de moeilijk te bereiken plek van de dakkapel. Wilt u zelf liever niet het dak op? Schilders kunnen uw dakkapel niet alleen schilderen, maar ook het schilderwerk onderhouden. Bel uw schilder op wanneer uw dakkapel aan onderhoud toe is of sluit een onderhoudsabonnement af bij uw schilder, zodat u nooit meer een onderhoudsbeurt vergeet.

dakkapel schilder

Combineer uw buitenschilderwerk

Is niet alleen uw dakkapel toe aan een nieuwe schilderlaag, maar kan de rest van uw buitenschilderwerk ook wel een opknapbeurt gebruiken? Laat uw gehele woning dan in één keer onder handen nemen door een schilder. Hierdoor hoeft u slechts één keer op zoek te gaan naar een betrouwbare schilder en profiteert u van voordeel. Bij dit soort grote klussen kunt u namelijk een speciaal prijsje met uw schilder afspreken. Hoe groter de klus, hoe hoger de korting. De gemiddelde prijzen voor uw gehele buitenschilderwerk ziet u hieronder:

Type woningGem. totaalprijs buitenschilderwerk incl. btw
Appartement€ 1.200
Tussenwoning€ 1.600
Hoekhuis of 2-onder-1-kap€ 3.000
Vrijstaand huis€ 6.000

Uw dakkapel schilderen voor de laagste prijs

Wanneer u uw dakkapel laat schilderen gaat u natuurlijk voor de beste kwaliteit. Voor de beste kwaliteit hoeft u echter niet de hoofdprijs te betalen. Er zijn namelijk eindeloos veel goede schilders actief in uw regio. Deze schilders zijn allemaal in staat om uw dakkapel tot in de detail perfect te schilderen, maar wel tegen andere tarieven. Vergelijk daarom altijd eerst de prijzen van een handvol schilders, voordat u uw beslissing maakt. U zult zien dat de ene schilder € 900 vraagt voor het schilderen van uw dakkapel en dat een andere vakman bereidt is om precies dezelfde klus voor slechts € 700 uit te voeren. Voorkom dat u te veel geld betaalt en vraag binnen slechts 2 minuten offertes aan van tot wel 6 schilders in uw buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes van de ervaren schilders in huis en ziet u snel welke schilder uw dakkapel het voordeligst kan schilderen. Weet u nog niet zeker of u de klus wilt uitbesteden, maar bent u wel nieuwsgierig naar de exacte prijzen? Het aanvragen van offertes doet u bij ons volledig gratis en vrijblijvend. U ontvangt de prijzen, zonder vast te zitten aan verplichtingen.