Buitenmuur verven

De buitenmuur verven doet u als de muur van uw woning er niet meer fraai uitziet en aan een onderhoudsbeurt toe is. Een nieuwe verflaag ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook een beschermende functie. Lees in dit artikel alles wat u moet weten over het verven van een buitenmuur.

Kosten buitenmuur verven

U wilt natuurlijk weten wat de kosten dan zijn van een buitenmuur verven. Hieronder staan de gemiddelde kosten aangegeven van een buitenschilder. Daarbij is er een onderscheid tussen de prijs per m2 en de prijs per uur.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs
(inclusief btw)
Buitenmuur verven per m2€ 20-40
Buitenmuur verven per uur€ 35-50

U heeft nu een idee van de gemiddelde kosten. Bent u benieuwd naar de kosten voor het schilderen van uw buitenmuur? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan van schilders bij u in de buurt. U ontvangt binnen 2 werkdagen verschillende offertes die u met elkaar vergelijkt. Zo kiest u voor de schilder met het beste aanbod en geniet u binnenkort van een prachtig geverfde buitenmuur.

Is iedere buitenmuur geschikt om te verven?

In principe is iedere buitenmuur geschikt om te verven, maar het vochtgehalte speelt een belangrijke rol. Vocht is namelijk funest voor verf. Een buitenmuur met een hoog vochtpercentage is niet geschikt om te verven. Er is sprake van een hoog vochtpercentage als dat boven de 5% uitkomt. Door het hoge vochtpercentage lukt het niet om de verf goed aan de muur te laten hechten. Dat betekent dat het als de verf is aangebracht er sprake is van afbladderen. Het is mogelijk om een vochtmeter te gebruiken om het vochtpercentage van de buitenmuur te meten. Of vraag eerst professioneel advies.

Buitenmuur verven: de voorbereiding

Voor het verven bereidt de schilder de buitenmuur eerst voor, dit is belangrijk voor de hechting. Na het schoonmaken van de muur is de basis hiervoor te leggen met een fixeerlaag. Het soort verf dat het meest gebruikt wordt bij het verven van buitenmuren is buitenlatex. Deze verfsoort heeft bovendien als voordeel in alle kleuren leverbaar te zijn. Zo heeft u de mogelijkheid om voor een hele andere kleur te kiezen dan de bestaande kleur van de muur. De schilder gebruikt voor het verven van de buitenmuur een roller.

Geschikte verf voor het verven van een buitenmuur

Bij het verven van een buitenmuur is er in de eerste plaats grondverf nodig om een onderlaag aan te brengen. De verf voor de afwerking van de buitenmuur dient aan twee eisen te voldoen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de verf over waterdichte eigenschappen beschikt. Daarnaast dient de verf ook nog eens Uv-bestendig te zijn. Sikkens en Histor hebben wat dat betreft een uitgebreide serie met geschikte verfsoorten voor de toepassing op buitenmuren. De schilder maakt uiteraard gebruik van kwaliteitsverf om het beste resultaat te garanderen. Het materiaal van de buitenmuur speelt uiteraard eveneens een rol bij de keuze voor een verfsoort. Een muur met houtbekleding vereist andere verf in vergelijking met een buitenmuur van steen.

Geïmpregneerde buitenmuur verven

Is uw buitenmuur al geïmpregneerd? Dan is het soms lastig om een goed resultaat te verkrijgen. Er is bij een geïmpregneerde muur namelijk sprake van vochtafstotend materiaal. Hierdoor is een goede verfhechting niet direct mogelijk. Als oplossing brengt de schilder voorstrijk aan, waardoor de verf goed hecht aan de geïmpregneerde muur.

Gevel wit schilderen

Beste periode buitenmuur verven

De periode voor het verven van de buitenmuur is wanneer het droog is. Dat betekent al snel dat het in de zomer de beste tijd is om te verven, of aan het einde van de lente. Het hangt echter van de omstandigheden en van de muur af of het verven buiten deze seizoenen eveneens mogelijk is. Zo maakt het bijvoorbeeld niet uit welk seizoen het is als de buitenmuur al geïmpregneerd is. In dat geval is de muur zelf namelijk niet vochtig, maar dient wel zoals hiervoor beschreven eerst een voorstrijk aangebracht te worden.

Oude buitenmuur verven

Een oude buitenmuur is heeft vaak meer oneffenheden dan een nieuwe buitenmuur. Zo komt het voor dat muren van baksteen in de loop der tijd poreus worden. Het spreekt voor zich dat de verf zich dan minder goed hecht. In dat geval dient er dan ook eerst een voorbewerking plaats te vinden. Datzelfde geldt ook als er sprake is van een muur die heel erg ruw is of zich in een slechte staat bevindt. Het voordeel is wel dat na de schilderbeurt uw buitenmuur er weer helemaal perfect uitziet in de kleur van uw voorkeur.

Verven van buitenmuur uitbesteden

De kosten van de buitenmuur verven lopen al snel op, zeker als u meerdere buitenmuren laat verven. Gelukkig zijn er een aantal manieren om te besparen op dit project.

  • Combineer projecten

Zijn uw kozijnen ook toe aan een lik verf? Door projecten te combineren bespaart u al snel op de kosten. U betaalt bijvoorbeeld minder voorrijkosten en het is makkelijker om een vaste prijs af te spreken met de schilder.

  • Steek de handen uit de mouwen

Door zelf een deel van het werk uit te voeren, bespaart u ook op de kosten. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de muur of het opvullen van oneffenheden. Het is hierbij wel verstandig om dit te overleggen met de schilder om eventuele miscommunicatie te voorkomen.

  • Vergelijk offertes

De exacte prijzen voor het verven van uw buitenmuur verschillen per schildersbedrijf. Daarom is het goed om verschillende offertes met elkaar te vergelijken, om zo te zien wat er inbegrepen is bij elke prijs. Zo kiest u voor het schildersbedrijf dat voor u de beste deal aanbiedt.

Vraag direct een offerte buitenmuur verven aan

U heeft nu voldoende informatie over het verven van de buitenmuur en een beeld van de gemiddelde kosten. Wilt u weten wat dit project voor u kost? Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van schildersbedrijven bij u in de buurt. Vergelijk de offertes met elkaar om een goed beeld te krijgen van de verschillende voorstellen. Zo geniet u snel van prachtig geverfde buitenmuren.

muur verven