Schilder zoeken

Huis schilderen

Voor een hobbyklusser is het huis schilderen een klus waar veel tijd in gaat zitten. De wanden moeten worden afgeplakt, voorbehandeld, geschilderd en vaak is een tweede laag nodig om het schilderwerk volledig dekkend te maken. En juist de belangrijke plekken, zoals dakkapellen en kozijnen, zijn vaak moeilijk te bereiken.

Schilder gezocht

Er wordt daarom veel naar betaalbare schilders gezocht. Voor een schilder is het dagelijks werk om een huis te schilderen. Schildersbedrijven werken efficiënter en hebben meer kennis over schilderen in huis dan de meeste hobbyklussers. Ze kunnen daarom snel werken en goed schilderwerk afleveren.

Door Nederlanders wordt vooral veel gezocht naar buitenschilderwerk. Met het Nederlandse klimaat is extra belangrijk om goed beschermd te zijn tegen vocht. Ook wordt er veel gezocht naar de winterschilder en de speciale korting van de winterschilder. Omdat de omstandigheden in de winter moeilijker zijn om in te werken, zijn er in de winter namelijk minder opdrachten voor schilders. Veel schilders hanteren daarom in de winter een winterschilder korting.

Wat kost een schilder?

De kosten van een schilderbedrijf verschillen per opdracht. Daarbij speelt mee hoe groot het oppervlak is dat geschilderd moet worden. Als u bijvoorbeeld één verdieping laat schilderen, zijn uw kosten lager dan wanneer u uw hele huis wilt laten schilderen. En als er weinig voorbehandeling nodig is, scheelt dat ook in de kosten.

Offertes van schilders vergelijken

Daarnaast is er ook prijsverschil tussen schildersbedrijven. Als u prijzen van schildersbedrijven met elkaar vergelijkt, kunt u een prijsverschil tot wel 30% tegenkomen. Het is daarom altijd de moeite waard om meerdere offertes van schildersbedrijven te vergelijken. U kunt zo in alle rust bekijken welk aanbod voor u het meest gunstig is.