Winterschilder

Is uw woning toe aan een nieuwe lik verf? Bespaar op de kosten en schakel een winterschilder in. Een winterschilder schildert uw woning in de koude maanden met een aantrekkelijke korting.

Hoeveel kost een winterschilder?

Voor het schilderen van uw huis schakelt u natuurlijk het liefst een vakman in. Alleen dan profiteert u van de beste service, het meest uitgebreide advies én het beste eindresultaat. Bent u nieuwsgierig naar de kosten voor het inschakelen van een schilder? Een overzicht met de gemiddelde prijzen ziet u hier:

WerkzaamhedenPrijs incl. verf, materiaal en btw
Binnenschilder
Per m²€ 30 - € 35
Per uur€ 35 - € 40
Spuitwerk per m²€ 6 - € 10
Sauswerk per m²€ 10 - € 15
Buitenschilder
Per m²€ 35 - € 40
Per uur€ 40 - € 50

De prijs per m² rekent een schilder vaak voor grote oppervlakken die snel te schilderen zijn. Heeft u echter een arbeidsintensievere klus voor uw schilder, zoals het schilderen van de trap of deurkozijnen? Dan hanteert de schilder vaak een uurtarief.

U weet nu de kosten voor een schilder, maar wat zijn de kosten van een winterschilder? De kosten voor een winterschilder liggen lager dan die van een reguliere schilder. Een winterschilder schildert uw woning in de winterperiode. Dit is een tijd waarin minder mensen een schilder inschakelen. Om toch aan het werk te blijven, geeft een winterschilder vaak een korting op de klus. De exacte korting verschilt per winterschilder, maar deze kan oplopen tot wel 30% op de totaalprijs. Met sommige schilders kunt u ook andere prijsafspraken maken. Spreek bijvoorbeeld met uw winterschilder af dat u 1 uur schilderen per dag gratis krijgt. Door deze korting loont het om een schilder in te schakelen in de winter.

Vind de beste winterschilder in uw omgeving

Wilt u uw huis met korting laten schilderen en bent u op zoek naar een betrouwbare winterschilder? Wij brengen u graag in contact met de beste winterschilders bij u in de buurt, geheel vrijblijvend natuurlijk. Vraag bij ons binnen enkele minuten offertes aan van niet 1, maar tot wel 6 schilders in uw regio. Het voordeel? Doordat u binnen 2 werkdagen de prijzen van meerdere schildersbedrijven in huis hebt, ziet u direct bij welke winterschilder u het voordeligst uit bent. Zo bespaart u nóg meer op het inschakelen van een winterschilder.

winterschilder

Wat is een winterschilder?

Wat is het verschil tussen een reguliere schilder en een winterschilder? Behalve de periode waarin ze schilderen is er geen verschil, zo kan een normale schilder tevens een winterschilder zijn. Een winterschilder is echter alleen actief in de winterperiode. Voor schilders is dit de tijd tussen 21 november en 21 maart. U kunt zowel het binnen- als het buitenschilderwerk aan een winterschilder uitbesteden.

winterschilder woonkamer

Een winterschilder voor uw binnenschilderwerk

Voor binnenschilderwerk zijn weersomstandigheden niet van belang. Uw winterschilder kan dus zonder problemen aan de slag, maar u profiteert wel van een interessante korting. Houd er wel rekening mee dat het verstandig is om uw woning tijdens het schilderen goed te laten luchten door de ramen en deuren open te zetten. Hoewel schilders verplicht zijn om binnenshuis te werken met een verf op waterbasis, een bijna geurloze verf, is het alsnog prettig en gezond om uw woning tijdens het schilderen te voorzien van frisse lucht.

Een winterschilder voor uw buitenschilderwerk

Vroeger was het geen optie om de buitenkant van uw huis te laten schilderen in de winter. De weersomstandigheden waren hier simpelweg te slecht voor. Tegenwoordig gebruiken schilders voor buitenschilderwerk in de winter een speciale verf. Deze verf droogt extra snel, waardoor het geschikt is voor gebruik bij lage temperaturen. Daarnaast beschikt een winterschilder over materialen waarmee hij het schilderwerk, indien nodig, af kan schermen. Voortaan is het dan ook geen enkel probleem meer om uw buitenschilderwerk uit te besteden in de winterperiode. Alleen bij vrieskou en extreme weersomstandigheden kan een winterschilder buiten niet te werk gaan.

winterschilder buiten

De voordelen van een winterschilder

Waarom zou u een schilder juist in de winterperiode inschakelen? Een winterschilder biedt veel voordelen ten opzichte van reguliere schilders:

  • Een winterschilder kan snel aan de slag: Doordat een schilder in de winter minder klussen heeft, is hij sneller beschikbaar om uw schilderwerken onder handen te nemen. Geen lange wachttijden dus, u geniet binnen no time van uw perfect geschilderde woning.
  • Profiteren van korting: Laat u uw woning schilderen? Dan wilt u natuurlijk de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Een winterschilder maakt dit mogelijk, dankzij de korting die kan oplopen tot wel 30% op de kosten. Kies voor de meest betrouwbare en ervaren specialist en profiteer tegelijk van de beste korting.
  • Uw woning is klaar voor de zomer: In de zomer geniet u het liefst volop van uw prachtige woning en tuin. Wilt u in deze periode niet bezig zijn met het schilderwerk? Schakel dan een winterschilder in om uw woning zomerklaar te maken, en ga zonder zorgen het lekkere weer tegemoet.

Profiteer van nog meer korting

Het inschakelen van een winterschilder is een perfecte manier om uw woning voordelig te laten schilderen. Wilt u nóg meer besparen op de kosten? Vergelijk dan de prijzen van meerdere winterschilders voordat u met een schilder in zee gaat. Niet alleen de tarieven verschillen per winterschilder, maar ook de kortingen die ze geven. Vraag daarom vandaag nog de prijzen op van tot wel 6 vakkundige schilders in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de gratis én vrijblijvende offertes in huis en ziet u direct bij welke winterschilder u het voordeligst uit bent. Hierdoor profiteert u niet 1 keer, maar wel 2 keer van een mooie korting.