Schildersbedrijf

Heeft u geen zin in alle rompslomp die komt kijken bij het schilderen van uw woning? Schakel dan een schildersbedrijf in. Lees hier hoe u uw woning perfect laat schilderen voor de scherpste prijs.

Hoeveel kost het inhuren van een schildersbedrijf?

Tijdens uw zoektocht naar een schildersbedrijf is het belangrijk om meer inzicht te krijgen in de prijzen. U wilt immers weten met welk prijskaartje u rekening kunt houden. Toch is goede prijsinformatie juist moeilijk te vinden. Ieder schildersbedrijf hanteert een ander tarief en deze tarieven houden zij maar al te graag geheim voor hun concurrenten. Omdat goede prijsinformatie essentieel is in het oriëntatieproces helpen wij u graag op weg met enkele gemiddelde prijzen die een schildersbedrijf rekent:

WerkzaamhedenPrijs incl. verf, materiaal en btw
Binnenschilder
Per m²€ 30 - € 35
Per uur€ 35 - € 40
Spuitwerk per m²€ 6 - € 10
Sauswerk per m²€ 10 - € 15
Buitenschilder
Per m²€ 35 - € 40
Per uur€ 40 - € 50

Wilt u bijvoorbeeld uw plafond van 30 m² laten sauzen door een professioneel schildersbedrijf? Dit is een relatief eenvoudige klus voor een schildersbedrijf en de prijzen liggen daarom laag. Houd rekening met een totaalprijs tussen de € 300 en € 450. Wilt u juist uw trap onder handen laten nemen? Deze klus is arbeidsintensiever waardoor een schildersbedrijf werkt met een uurtarief. Deze ligt gemiddeld tussen de € 35 en € 40 per uur.

Bespaar op de schilderskosten

Zoals u heeft gelezen kunnen de tarieven die schilders hanteren erg uiteenlopen. Als u een schildersbedrijf inschakelt wilt u natuurlijk het liefst de laagste prijs betalen. Gelukkig heeft u dit voor een groot deel zelf in de hand. Pak het verstandig aan en leg altijd meerdere offertes naast elkaar voordat u definitief een schildersbedrijf kiest. Hierdoor spoort u de prijsverschillen eenvoudig op en ziet u snel welk schildersbedrijf uw klus tegen de laagste kosten kan uitvoeren. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 schildersbedrijven in uw regio. De offertes heeft u binnen 2 werkdagen al in huis. Vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 40% op uw schilderklus.

schildersbedrijf

Profiteer zonder zorgen van de beste kwaliteit

U ziet het vast wel eens: een beschadigde trap, kozijnen met afbladderende verf of een muur waarop de verfstrepen duidelijk zichtbaar zijn. Eeuwig zonde, de uitstraling van het gehele interieur wordt hier namelijk door benadeeld. Zijn er onderdelen van uw woning die toe zijn aan een nieuwe schilderlaag? Een schildersbedrijf knapt deze klus graag voor u op, met een perfect eindresultaat als gevolg. Zo geniet u jarenlang van uw stralende muren, plafond of andere schilderwerken. En het mooiste: u hoeft uw vakantiedagen of vrije avonden niet te verspillen aan de schilderklus die, zeker voor een doe-het-zelver, veel tijd in beslag neemt. Een schildersbedrijf heeft het schilderwerk binnen een mum van tijd afgerond en maakt hiervoor gebruik van jarenlange kennis, ervaring en de beste materialen.

schildersbedrijf woning

Wat kan een schildersbedrijf voor u betekenen

Een schildersbedrijf neemt u alle zorgen uit handen. U bespreekt uw wensen met het schilderbedrijf en voordat u het weet ziet uw huis er weer stralend uit. U kunt bij een schildersbedrijf terecht voor de volgende zaken:

  • Persoonlijk advies: Twijfelt u over de beste kleur of verfsoort voor uw schilderwerken of heeft u een andere vraag? Een schildersbedrijf staat altijd klaar om uw situatie te bekijken en u te voorzien van persoonlijk advies. Profiteer van alle kennis die een professioneel schildersbedrijf met u kan delen en u maakt zonder twijfel de juiste keuzes.
  • Het perfecte schilderwerk: Of het nu gaat om een eenvoudige klus zoals het witten van een plafond of juist een uitgebreide opdracht, zoals het schilderen van uw gevel én alle ramen en deuren, een schildersbedrijf kan het allemaal. Wanneer u een professioneel bedrijf inhuurt bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Zelfs in de wintermaanden staan speciale winterschilders voor u klaar om uw buitenschilderwerk onder handen te nemen.
  • Goed onderhoud: Goed onderhoud zorgt ervoor dat uw schilderwerk langer mooi blijft. Het onderhouden van uw schilderwerk kunt u zelf doen, maar een schildersbedrijf neemt deze taak graag op zich. U kunt zelfs een onderhoudscontract afsluiten, zodat u nooit een onderhoudsbeurt vergeet. Tijdens het onderhoud controleert een schildersbedrijf uw schilderwerk en werkt de verflaag zo nodig bij. Hiermee voorkomt u dat beschadigingen groter worden en kan uw schilderwerk er weer een tijd tegenaan.

resultaat schildersbedrijf

Herken het beste schildersbedrijf

U herkent het vast wel: u bent op zoek naar een betrouwbare vakman maar er zijn zoveel bedrijven dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe vindt u de beste specialist? Om zeker te weten dat u kiest voor een vakman met verstand van zaken kunt u letten op eventuele keurmerken waarover schildersbedrijven beschikken. Belangrijke keurmerken voor schilders zijn:

  • AF-erkend: AF-erkende schilders beschikken over de vereiste diploma’s en werken volgens algemene voorwaarden die samen met de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond zijn opgesteld. U profiteert onder andere van een goede garantieregeling (2 jaar op buitenschilderwerk en 4 jaar op binnenschilderwerk) en een gedetailleerde offerte voorafgaand aan uw klus. Ruim 1.500 schildersbedrijven in Nederland beschikken over het AF-erkend keurmerk.
  • De Betere Schilder: Ruim 400 schildersbedrijven in Nederland zijn aangesloten bij de kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder. Schilders met dit keurmerk worden regelmatig gecontroleerd op kwaliteit en moeten een duidelijke offerte verstrekken. Daarnaast profiteert u van minstens 3 jaar garantie op buitenschilderwerk en 4 jaar op binnenschilderwerk.
  • Keurmerk Kwaliteitsvakman: Ruim honderd schildersbedrijven beschikken over het Keurmerk Kwaliteitsvakman. Schilders met dit keurmerk werken volgens duidelijke afspraken. Is uw schilder ziek of failliet? Dan zorgt het keurmerk voor een vervanger. Daarnaast profiteert u van minimaal een jaar garantie op het schilderwerk.

Is de schilder die u op het oog heeft niet in het bezit van bovenstaande keurmerken? Dit hoeft niet te betekenen dat de schilder geen goede kwaliteit levert. Deze keurmerken bieden u echter wel meer zekerheid.

Voordelig een schildersbedrijf inschakelen

Kiest u voor kwaliteit en wilt u uw schilderklus uitbesteden aan een vakman? Voor het inhuren van een schildersbedrijf hoeft u niet te hoofdprijs te betalen. Er zijn verschillende schildersbedrijven actief in uw regio en van deze concurrentie kunt u slim gebruik maken. Vraag nooit een offerte op van slechts één schildersbedrijf, maar vraag altijd bij meerdere aanbieders naar hun tarieven. De ene schilder wilt uw klus wellicht een stuk voordeliger uitvoeren dan een andere schilder. Wilt u zeker weten dat u voldoende vergelijkingsmateriaal heeft? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 betrouwbare schildersbedrijven in uw regio. Of u nu in Amsterdam woont of in Groningen, het vergelijken van offertes is overal in Nederland mogelijk. De prijsinformatie heeft u al binnen 2 dagen in huis. Het vergelijken van de offertes is vervolgens een simpele klus en binnen een mum van tijd heeft u het meest voordelige schildersbedrijf bij u in de buurt gevonden.