Schilder Haarlem

Schilder Haarlem

Een Haarlemse schilder heeft in uw woonwijk vaker woningen geschilderd. Hierdoor weet hij hoe uw huis geschilderd moet worden. In woonwijken staan namelijk vaak dezelfde soort woningen. Het schilderwerk is bij een schildersbedrijf uit Haarlem dus in ervaren handen.

Prijs schildersbedrijf Haarlem

Wat kost een schilder gemiddeld? Voor buitenschilderwerk in Haarlem betaalt u per uur gemiddeld €40,-. Dit is een gangbare prijs voor schilderwerk in Nederland. Naast de kosten per uur betaalt u vaak voorrijkosten. Deze vallen bij een schildersbedrijf in Haarlem laag uit, omdat dit bij u in de buurt is gevestigd. U bespaart hierdoor op uw schilderwerk.

Prijzen schildersbedrijven Haarlem vergelijken

Als u schilder offertes van meerdere schilders in Haarlem aanvraagt, kunt u eenvoudig prijzen van meerdere Haarlemse schildersbedrijven vergelijken. U kunt op deze manier de beste prijs voor uw schilderwerk kiezen.

Regels voor schilderwerk in Haarlem

In de gemeente Haarlem is het schilderen van uw huis vergunningsvrij. Als u voor het schilderwerk van uw huis een steiger of hoogwerker op de openbare weg moet plaatsen, dan heeft u wel een vergunning nodig. Deze vergunning kost ongeveer €35,- voor maximaal 3 dagen.

Als u in een monument woont, dan moet u het uitvoeren van buitenschilderwerk bij uw gemeente melden. U mag dan alleen dezelfde kleuren voor het buitenschilderwerk gebruiken. Als u een andere kleur kiest, dan heeft u een omgevingsvergunning nodig.

Schilderwerk in Haarlem

Haarlem staat van oorsprong vooral bekend als “Schilderstad”, door het aantal toonaangevende kunstschilders dat Haarlem vanaf de middeleeuwen kent. Het centrum van Haarlem kent veel monumenten, waarbij het schilderwerk een belangrijke rol speelt in het behoud.

Schilderwerk beschermt materiaal, zoals hier het stucwerk van de huizen in het Hofje van Bakenes, tegen weersinvloeden. Het schilderwerk onderhouden is dus belangrijk voor de levensduur van materiaal.

Leuk weetje: de Lange Brug in het centrum van Haarlem heeft als bijnaam “De Verfroller”.

schilder haarlem

Schildersbedrijven in Haarlem vergelijken

Het is eenvoudig en voordelig om schilder offertes van meerdere Haarlemse schilders aan te vragen. Door het aanvragen van schilderwerk offertes kunt u prijzen vergelijken en de beste prijs voor uw schilderwerk kiezen. Hiermee bespaart u tot wel 40% op het laten schilderen van bijvoorbeeld uw muren en plafonds.

Vragen over schilderwerk in Haarlem

Uw vraag over schilderwerk in Haarlem beantwoorden wij graag.