Schilderwerk bevordert sociale cohesie

Buitenschilderwerk kan een woning of zelfs een gehele buurt een vernieuwde uitstraling bezorgen. We zien dat terug in een sympathiek project in het Belgische Vilvoorde. Tijdens het project ‘Fleurige Buurt’ werden woningen in de wijk Faubourg in Vilvoorde zijn in verschillende kleuren geschilderd, door bewoners van de wijk en schilders in opleiding. Op zaterdag 18 juni werd met een buurtfeest gevierd dat de woonwijk er weer kleurrijk uitziet.

Door verschillende woningen met verschillende kleuren verf te schilderen, was het schilderwerk niet alleen goed bijgewerkt, maar gaf het ook een frisse, vrolijke uitstraling aan de wijk. Die frisse wind door de wijk en de samenwerking tussen alle meehelpende bewoners, zorgt voor een gevoel van verbondenheid (sociale cohesie) tussen de bewoners. Die sociale cohesie werd nog eens extra benadrukt met een buurtfeest op 18 juni om de opknapbeurt van de wijk te vieren.

schilderwerk

Schilders in opleiding

De gevels in de wijk zijn geschilderd door schilders in opleiding. Het gaat om leerlingen die in de wijk Faubourg naar school gaan. Met het schilderwerk leveren zij dus een bijdrage aan hun eigen omgeving en doen zij direct praktijkervaring op.

Schilderwerk offertes

Door het schilderwerk in de wijk Faubourg kreeg de buurt een vrolijke uitstraling. Als uw woning ook toe is aan een schilderbeurt, kunt u schilder offertes aanvragen van meerdere schildersbedrijven. U kunt door offertes aan te vragen de beste prijs voor uw schilderwerk kiezen. Op deze manier bespaart u op uw schilderwerk.

Rate this post