Schilderwerk belangrijk deel van kosten onderhoud

Schilderen is belangrijk voor het onderhoud van uw huis. Onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft uitgewezen dat onderhoud per jaar een aanzienlijke kostenpost is. Hoeveel kost onderhoud? En hoe kunt u hierop besparen?

Kosten onderhoud eigen huis

Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH) blijkt dat Nederlanders met een eigen woning gemiddeld €400 per maand aan onderhoud en verbetering van hun huis uitgeven. Dat is op jaarbasis bijna €5000. Als deze onderhoudskosten bij uw andere woonlasten, zoals de hypotheek, opgeteld worden, dan besteedt u gemiddeld 38,6 procent van uw netto-inkomen aan uw huis.

Veel voorkomend onderhoud

Onderhoud is dus een aanzienlijke kostenpost. Het reguliere onderhoud bestaat bijvoorbeeld uit buitenschilderwerk en binnenschilderwerk. Als u van plan bent om uw huis binnenkort te laten schilderen, dan loont het dus de moeite om te kijken hoe u hierop kunt besparen.

Besparen op schilderwerk

Bij Schilder-Weetjes besteden we deze week extra aandacht aan het besparen op schilderwerk. In het vandaag gepubliceerde artikel goedkope schilder vertellen we hoe u een voordelige schilder kunt vinden. Woensdag publiceren we het artikel schilderwerk bespaartips, waarin we de belangrijkste tips op een rij zetten.

Offertes vergelijken

Als voordelig uit wilt zijn, dan is het altijd verstandig om meerdere schilder offertes op te vragen. Want door offertes te vergelijken, kunt u tot 40% op de kosten van een schilder besparen. Op Schilder-Weetjes.nl kunt u gratis en gemakkelijk offertes van schildersbedrijven bij u in de buurt opvragen.

Rate this post