Schildersorganisatie FOSAG deels positief over miljoenennota

Schildersorganisatie FOSAG heeft in een eerste reactie op de uitgelekt miljoenennota laten weten de plannen voor de woningmarkt te steunen. De FOSAG is positief over de verlaging van de overdrachtsbelasting en de vermindering van administratieve procedures. Wel pleit de FOSAG voor meer maatregelen om het onderhoud van de eigen woning, zoals schilderen, mogelijk te maken.

Schildersorganisatie positief over:

 • Verlaagde overdrachtsbelasting
  De verlaging van de overdrachtsbelasting van 6% naar 2% scheelt op een woning met een aankoopprijs van 250.000 wel 10.000. Hierdoor houdt een koper meer geld over voor bijvoorbeeld een verbouwing of het huis schilderen.
 • Minder administratieve procedures en inspecties
  De aangekondigde plannen voor het afschaffen van stroperige administratieve procedures, zoals rittenadministratie, en de inperking van het aantal inspecties vallen in goede aarde bij de Fosag. “Schilders moeten meer toekomen aan hun eigenlijke werk: het mooi en duurzaam maken van alles wat gebouwd is.”

Schildersorganisatie pleit voor:

 • Aandacht voor het ambacht
  De Fosag pleit voor nadrukkelijke aandacht voor het ambachtelijke schildersberoep in het basisonderwijs. Volgens de Fosag is voor talent op op het gebied van schilderen vroegtijdig erkenning nodig, om voor het beroep te kiezen.
 • Meer maatregelen
  Het kabinet schrijft de burger te willen stimuleren om de kwaliteit van zijn woning professioneel te laten verbeteren. Dat kan bijvoorbeeld door het inschakelen van een schildersbedrijf. “Dit is een mooi streven, maar hier horen ook maatregelen bij die nu uitblijven,” aldus de Fosag.

Een schildersbedrijf inschakelen

Gaat u binnenkort een schilder inschakelen en wilt u voordelig uit zijn? Vraag dan meerdere offertes van schilders op om een goede vergelijking te kunnen maken.

Rate this post