Schilders hebben oog voor details

Schilders in opleiding komen tijdens hun opleiding met alle aspecten van het schildersvak in aanraking. Zo schilderen leerlingen van een schildersopleiding bijvoorbeeld een 121 jaar oude wafelkraam. Deze wafelkraam stellen zij ten toon tijdens de open dag op zondag 17 juni.

Het schilderen van een wafelkraam is geen dagelijkse koek voor schilders. Wel is het een goede oefening, omdat er voor het schilderen van de wafelkraam uiterste concentratie nodig was.

Schilders in opleiding

Schilders in opleiding krijgen verschillende kanten van het vak mee. De wafelkraam die leerlingen van een opleiding moesten schilderen, had bijvoorbeeld
veel details. Hierdoor kunnen opgeleide schilders niet alleen grote oppervlakten, maar ook kleine details schilderen. Juist die aandacht voor precieze afwerking van een schilderklus kan het verschil maken tusseen goede schilder en een hele goede schilder. Schilders die juist aan het gedetailleerd afwerken van schilderwerk plezier beleven, specialiseren zich later vaak op restauratieschilderwerk.

schilders-oog-voor-detail

Schilderwerk offertes

Als u uw muren wilt laten schilderen, kunt u dit overlaten aan schildersbedrijven. Schildersbedrijven hebben opgeleide schilders in dienst die weten hoe zij een schilderklus het beste kunnen uitvoeren. Voordat u voor een schildersbedrijf kiest, kunt u schilder offertes aanvragen van meerdere schildersbedrijven. Door offertes aan te vragen, kunt u de beste prijs voor uw schilderwerk kiezen. U bespaart hierdoor op uw schilderwerk.

Rate this post