Schilders en CAO akkoord

Schilders en schildersvakbonden hebben in de nacht van 26 op 27 mei een principeakkoord gesloten over de nieuwe CAO voor schilders die tot en met 28 februari 2013 geldig is.

Er is flink onderhandeld over de nieuwe CAO voor schilders. Inmiddels is het zover. Er is een principeakoord gesloten tussen CNV Vakmensen en schildersbedrijven. Dit betekent dat zowel de werkgevers als de vakbond voor schilders akkoord is gegaan met de nieuwe CAO bepalingen.

Nieuwe CAO bepalingen schilders

Het belangrijkste resultaat dat met het nieuwe CAO is bereikt, is dat de lonen in twee jaar met 4% verhoogd worden. Dit is 2% meer dan waar de schildersvakbond in eerste instantie naar streefde. Daarnaast wordt de pensioensregeling aangepast naar aanleiding van het nog af te sluiten landelijke pensioensakkoord.

Onderhandelingen en ludieke acties

Voordat het principeakkoord bereikt was, hebben er zes onderhandelingen plaatsgevonden. Tijdens de onderhandelingen werd er door de schildersvakbonden en schilders aandacht gevraagd voor de CAO. Daarom werden er verschillende ludieke acties georganiseerd voor en door schilders.

Een van de ludieke acties die voor schilders georganiseerd is, is dat schilders die in de Veendamse Schaperstraat huizen schilderden, geen lunch mee hoefden te nemen. De schilders kregen namelijk van FNV Afbouw & Onderhoud kibbeling aangeboden. Hiermee wilde de vakbond duidelijk maken dat schilders boter bij de vis willen als het om de CAO gaat.

schilders

Prijs schilderwerk

Als de CAO onderhandelingen voordelig uitpakken voor schilders, zal de loonsverhoging doorgevoerd worden. Deze loonsverhoging wordt niet direct doorberekend in de prijs voor schilderwerk. Als u wilt weten wat de prijs van uw schilderwerk is, doet u er goed aan om schilder offertes aan te vragen.

Rate this post