Schilder zoeken via bekenden

Een schilder zoeken gaat vaak via bekenden, blijkt uit onderzoek van de Stichting AF-Erkenningsregeling, een belangrijke erkenning voor vakschilders. Twee op de drie consumenten (69%) vragen aan vrienden, familie of kennissen welke schildersbedrijven zij adviseren om hun huis te schilderen.

Schilder via advies bekenden

Veel mensen willen vooral ervaringen van bekenden weten op het gebied van prijzen, de service en de garantie die een schildersbedrijf geeft. 60% van de ondervraagden vindt het belangrijk dat een schildersbedrijf kwaliteit levert, maar of een bedrijf een keurmerk heeft wordt vaak niet gecontroleerd.

schilder zoeken via bekenden

Onderzoek schilder zoeken

Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 300 consumenten die in de afgelopen 2 jaar schilderwerk hebben laten uitvoeren door een schilder of dat komend jaar van plan zijn. Opvallend is dat consumenten vooraf vaak van plan zijn om meer informatie in te winnen, dan dat ze daadwerkelijk doen. Na de tip van de bekenden, wordt er dus relatief weinig informatie over de schilder opgezocht.

Informatie schilder

Als u binnenkort via bekenden een schilder gaat inschakelen, dan is het verstandig om te controleren of dit inderdaad een goedkope schilder is in vergelijking met andere schilders. U kunt bijvoorbeeld opzoeken wat de gemiddelde kosten van een schilder zijn. Daarnaast is het verstandig om na te gaan of de schilder aangesloten is bij de branchevereniging voor schilders: de Fosag.

Offertes aanvragen

Heeft al eens een schilder gezocht? Als u het schilderen van uw huis voordelig wilt uitbesteden, vraag dan meerdere schilder offertes op. Het vergelijken van prijzen voordat u koopt kan tot 30% op uw schilderwerk schelen.

Rate this post