Hulp nodig? Bel ons:030 7900 222
De nummer 1 prijsinformatie site voor schilderwerk

Gratis Schilder Offertes

Vergelijk 6 schilders in uw regio

Vergelijk altijd voordat u koopt

Bespaar 40% op uw

Ontvang gratis offertes van 6 schilders

Stuur mij gratis en vrijblijvend offertes (privacy)

Vergelijk 182 schilders in Nederland op Schilder-Weetjes.nl

Wat kost een schilder?

Kosten schilder

Gaat u uw schilderwerk uitbesteden, dan is de eerste vraag die in u opkomt: wat kost een schilder? Inzicht in de gemiddelde kosten voor schilderwerk helpt u bij het bepalen van uw budget. Bekijk hier het uurloon en andere kosten van een schilder.

Wat kost een schilder?

Bent u van plan om uw woning te laten schilderen, dan bent u vast benieuwd naar wat een schilder kost. Een schilder hanteert vaak 2 soorten tarieven:

 • uurloon
 • kosten per m²

Wilt u een groot oppervlak laten schilderen, zoals uw gevel of plafond? Dan rekent een schilder een prijs per m². Voor een klus waarvoor meer nauwkeurigheid is vereist, zoals het schilderen van raamkozijnen of deuren, hanteren schilders een uurloon. Bent u benieuwd naar de kosten per m² en het uurloon van een schilder? Bekijk de gemiddelde kosten hieronder:

WerkzaamhedenPrijs incl. verf, materiaal en btw
Binnenschilder
Per m²€ 30 - € 35
Per uur€ 35 - € 40
Spuitwerk per m²€ 6 - € 10
Sauswerk per m²€ 10 - € 15
Buitenschilder
Per m²€ 35 - € 40
Per uur€ 40 - € 50

Zoals u ziet liggen de kosten voor een buitenschilder hoger dan die van een binnenschilder. Dit komt doordat een buitenschilder speciale verf nodig heeft en vaak ook extra materialen, zoals een steiger of hoogwerker.

Wilt u de kosten zo laag mogelijk houden en laat u uw muren schilderen of plafond witten? Kies dan voor spuitwerk. Een schilder kan razendsnel te werk gaan met een spuitmachine, waardoor u binnen no time geniet van een prachtig eindresultaat én de kosten laag houdt.

Vind een goedkope schilder bij u in de buurt

Als u uw schilderwerk uitbesteedt wilt u natuurlijk profiteren van de scherpste prijzen. De schilder met de laagste kosten vindt u snel en eenvoudig als u offertes aanvraagt van maximaal 6 professionele schilders bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u de kosten van de schilders in huis en ziet u direct bij welke schilder u het goedkoopst uit bent. Zonder risico overigens, het aanvragen van offertes is bij ons namelijk compleet gratis en vrijblijvend. Besluit u af te zien van de klus? Dan is dit geen enkel probleem.

Kosten binnenschilderwerk

Zitten er blaasjes of scheurtjes in uw schilderwerk, is de verf verkleurd of is uw binnenschilderwerk om een andere reden aan vervanging toe? Kijk niet alleen naar de laagste prijzen, maar naar de kennis en ervaring van een schilder. Het mooiste eindresultaat krijgt u namelijk door een ervaren vakman in te schakelen. Binnenschilderwerk heeft een grote invloed op de uitstraling van uw gehele interieur en het kiezen voor kwaliteit is dan ook erg belangrijk. Bent u benieuwd naar een indicatie van de kosten van uw binnenschilderwerk? Hieronder ziet u een schatting van de minimale en maximale kosten van enkele binnenschilderwerken:

OppervlakGemiddelde prijs incl. arbeidsloon, verf, materiaalkosten en btwAfhankelijk van
Trap schilderen€ 300 - € 700Van alleen 1x witten tot schuren, schoonmaken en schilderen
Dakkapel schilderen€ 400 - € 930Van alleen zijpaneel en zijbalk tot hele dakkapel inclusief kozijnen en ramen
Kozijnen schilderen€ 470 - € 1.800Van 7 m2 excl. verf tot alle buitenkozijnen van één woning
Deuren schilderen€ 270 - € 1.950Van 2 deuren tot 40 deuren en deurposten
Plafond schilderen€ 220 - € 1.500Van 30 m2 tot 45 m2 incl. gehele keuken (keukenkastjes)

Buitenschilderwerk: spreek een totaalprijs af

Buitenschilderwerk is belangrijk voor het onderhouden van uw woning. Het schilderwerk draagt niet alleen bij aan een mooie uitstraling van uw huis, maar heeft ook een beschermende functie. Een verflaag beschermt de onderdelen van uw woning, zoals uw houten kozijnen, tegen slechte weersomstandigheden. Ziet u dat uw buitenschilderwerk aan vervanging toe is? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van een schilder en voorkom schade aan uw woning.

U kunt natuurlijk een schilder inschakelen voor alleen uw gevel, kozijnen of dakkapel, maar indien mogelijk is het gunstig om de klussen te combineren. U bent in één keer klaar en de schilder kan voor dit soort grote klussen een speciaal prijsje met u afspreken. In deze gevallen hanteert een schilder vaak een totaalprijs voor het complete buitenschilderwerk:

Type woningGem. totaalprijs buitenschilderwerk incl. btw
Appartement€ 1.000
Tussenwoning€ 1.500
Hoekhuis of 2 onder 1 kap€ 3.000
Vrijstaand huis€ 6.000

Wilt u nog meer korting op uw schilderwerk? Vraag rond in uw buurt of er meerdere huiseigenaren zijn die hun huis willen laten schilderen. Hoe groter de klus, hoe hoger de korting is die de schilder kan geven.

Lagere kosten met een winterschilder

Wilt u zoveel mogelijk besparen op de kosten van een schilder? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een winterschilder. Een winterschilder huurt u in in de ‘winterperiode’ die loopt van 21 november tot 21 maart. Dit is de tijd waarin schilders minder klussen hebben. Om toch aan het werk te blijven bieden ze in deze periode een speciale korting. De korting verschilt per schilder, maar kan oplopen tot wel 30% op de totale kosten. Een winterschilder kunt u inschakelen voor uw binnen- én buitenschilderwerk. Voor uw buitenschilderwerk gebruikt een winterschilder speciale verf die geschikt is voor het schilderen bij lage temperaturen.

Bereid het schilderwerk zelf voor

Het schilderen van uw woning kunt u het beste overlaten aan een schilder met de juiste kennis en ervaring voor de klus. Dit betekent natuurlijk niet dat u de hoofdprijs hoeft te betalen. Voer bijvoorbeeld zelf wat voorbereidende werkzaamheden uit om de kosten van een schilder te drukken. Hierdoor kan uw schilder sneller aan de slag en profiteert u van lagere kosten. Voorbereidende werkzaamheden die u zelf kunt uitvoeren zijn:

 • het repareren van de ondergrond als er sprake is van beschadiging
 • het verwijderen van de oude verflaag
 • het ontvetten en schuren van de ondergrond

Overleg altijd eerst met uw schilder voordat u zelf aan de slag gaat met de voorbereidende werkzaamheden. Uw schilder weet precies welke voorbereidende werkzaamheden op uw schilderwerken van toepassing zijn en kan u handige tips geven.

Btw schilderwerk

De kosten voor uw schilderwerk zijn extra voordelig dankzij het lage btw-tarief dat geldt op schilder- en stucadoorwerk. Hierdoor betaalt u geen 21% btw, maar slechts 6% als u een schildersbedrijf inhuurt voor uw klus. Het 6%-tarief is geldig op de arbeidskosten én de materialen en heeft geen einddatum. Laat u het schilderwerk over aan een vakman, dan profiteert u niet alleen van de beste service, maar ook van aantrekkelijke kosten dankzij het lage btw-tarief op schilderwerk.

Ontvang de exacte kosten voor uw schilderwerk

Na het lezen van dit artikel heeft u een indicatie van de kosten van een schilder. Een goede volgende stap is het opvragen van de exacte kosten voor uw schilderwerk. Hier geven wij u graag een tip voor. Bekijk altijd de kosten van meerdere schilders in uw regio. Het tarief dat schilders hanteren kan namelijk erg uiteenlopen. Voorkom dat u onnodig de hoofdprijs betaalt, vergelijk de kosten van schilders en bespaar zo tot wel 40% op de totale kosten voor uw schilderwerk. Wilt u geen gedoe en het liefst meteen starten met het vergelijken van de prijzen? Bij ons heeft u binnen 2 minuten offertes aangevraagd van tot wel 6 schilders in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de gratis én vrijblijvende offertes in huis en ziet u direct hoeveel u kunt besparen op de kosten van een schilder.

 • Stegerhoek

  Goed verzorgd,nu maar hopen dat ze alles volgens de regels goed uitvoeren en afwerken en niet als de meeste buitenlandse schilders want die doen het met water enzand aan hun kwast.
  Trouwens de meeste klanten snappen alle handelingen niet die tot een uitstekend resultaat moet leiden.
  groet

 • Schilderbedrijf Lion

  Spreek duidelijk af hoe en met welke materialen er wordt gewerkt.
  een bedrag all in is aan te bevelen.
  Een uurloon afspreken,kan een hoog eindbedrag worden,en motiveerd de schilder niet altijd.

 • Jongstra

  De duurste en de goedkoopste, daar gaat het toch niet om, natuurlijk speelt geld een rol , maar wat noch belangrijker is”wat krijg je voor je geld”en daar wordt veel te weinig naar gekeken. De prijs en kwaliteit moeten kloppen,en trouwens een uurloon is normaal hoor, we willen toch allemaal per uur betaald worden, dat is van beide kanten wel zo eerlijk,aannemen wil niet zeggen dat het goedkoper is.Het is een zaak van vertrouwen, fatsoen en respect voor andermans bezit.

 • Robby

  verzorgde site, goede reacties en informatief.

  ik mis nog het een en ander over renovatiewerkzaamheden, glasvervanging e.d. ook informatie over zelf een steiger huren of dat de schilder dat te laten doen,in verband met precario rechten…

 • Pala

  Joan, bedankt voor de nuttige informatie! Ik heb het binnenschildewerk tot dusver altijd zelf gedaan, maar wil het nu eens uitbesteden. Je hebt me ertoe gebracht met de meetlat alles op te meten tbv de vierkante meters. Straks nog even de verschillende vertrekken optellen en dan vermenigvuldigen met het uurloon… ben benieuwd! Ook bedankt voor de tips, Joan en degenen die reageerden. Ik verheug me er al op dat het klaar is!

 • Joan – Schilder-Weetjes.nl

  Beste Pala,
  Bedankt voor je compliment. Het uitbesteden van binnenschilderwerk lijkt soms minder voor de hand te liggen, maar door de kwaliteit en het tempo van een schilder is het zeker een aanrader. Je kunt het aantal m2 met € 30 vermenigvuldigen. Als het om latex gaat, dan zijn de kosten gemiddeld € 10 per m2. Houdt er verder rekening mee dat je nog wat materiaal en/of voorrijkosten berekend kunt krijgen. Succes!

 • Joan – Schilder-Weetjes.nl

  Beste Robby,

  Bedankt voor je compliment! Je geeft aan dat je een aantal onderwerpen mist. Niet al onze artikelen staan in de linkerkolom. Onder de tap Schilder informatie staan meer onderwerpen, dus misschien vind je daar wat je zoekt. Over renovatie lees je bijvoorbeeld meer in ons artikel Schilderwerk voorbereiden: http://www.schilder-weetjes.nl/informatie/schilderwerk/schilderwerk-voorbereiden.html.

  Je kunt bij de gemeente een vergunning aanvragen voor het plaatsen van een steiger op gemeentegrond (zoals de stoep). Dat werkt bij iedere gemeente weer een beetje anders. Een schilder bij jou uit de buurt heeft daar vaak al ervaring mee, waardoor het makkelijker is om ook de steiger door hem te laten verzorgen.

 • Rob

  Hallo
  Als ik mijn schuur rondom wil laten schilderen zoals de huizen in Marken ( het zijn schroten dus witte lijn en op de schroot een donkere kleur ) wat zijn de extra kosten dan?
  Schuur is 3x4m.
  Dank u

 • Joan – Schilder-Weetjes.nl

  Beste Rob,

  Je kunt deze vraag over meerwerk het beste neerleggen bij een schilder. Hij kan precies inschatten hoeveel extra tijd en dus geld dit kost. Overigens is het altijd verstandig om de prijzen van verschillende schilders met elkaar vergelijken. Via ons offerteformulier vraag je vrijblijvend tot 6 offertes van schilders uit je omgeving aan: http://www.schilder-weetjes.nl/schilder-offerte-aanvragen.html

 • Harry

  Wat kost een tuinhuisje in de beits zetten hoeft niet in grondverf gezet te worden.

 • Joan – Schilder-Weetjes.nl

  Beste Harry,
  Dat hangt met een aantal factoren samen. Denk bijvoorbeeld aan het oppervlak, de bereikbaarheid en de verf die je kiest. Vraag voor een exacte prijs daarom offertes aan via ons offerteformulier: http://www.schilder-weetjes.nl/schilder-offerte-aanvragen.html. Zo heb je een goede prijsindicatie en kun je door te vergelijken ook nog de beste prijs kiezen.

 • Harald

  schilderwerk houdt meer in als een ander kleurtje op het huis, naar mijn mening valt of staat de duurzaamheid met de voorbewerking.
  zoals ‘dood’ schuren in plaats van alleen met een borstel over de oude lak ‘aaien’. en NIET schilderen als het regent of mistig is.
  Dan helpt zelfs de meest duren verf niet, en gaat na een jaar alweer bladeren.
  Kortom.. een goede voorbewerking is kostbaar maar haalt het meeste rendement uit die toch wel dure schilderklus.

 • Joan – Schilder-Weetjes.nl

  Beste Harald,
  De voorbereiding voor het schilderwerk is inderdaad erg belangrijk! Interessante artikelen hierover kun je hier vinden: http://www.schilder-weetjes.nl/informatie/schilderwerk/schilderwerk-voorbereiden.html en http://www.schilder-weetjes.nl/informatie/schilderen/wanneer-schilderen.html.

 • C.Notenboom

  het opfrissen van wanden en plafond, in woonkamer van een flat
  wanden 42 vierkante meter met flexa muurverf. plafond cira 30 vierkante meeter.
  Hoe moet ik daar een prijs voor berekenen?
  B.V.Dank

 • Joan – Schilder-Weetjes.nl

  Beste meneer Notenboom,

  Reken op ongeveer € 10 per m2. Grofweg zou het schilderen van de wanden en het plafond dus op € 720 uitkomen. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen, omdat het prijsverschil kan oplopen tot zo’n 30%. Vergelijken loont dan de moeite!

 • Cees.Notenboom

  Hartelijk dank Joan,
  Dit geeft me een handvat voor offertes
  Vraag twee prijzen.
  1 de wanden.
  2 het plafond
  M.V.Groet

 • M. Steenhuis

  Hele informatieve stukjes op deze site, leuk. Ik zou echter graag willen weten of de genoemde m2 en/of uurprijzen inclusief of exclusief materialen zijn (de verf of latex dus die gebruikt wordt) en of er nog BTW bovenop komt.

 • Joan – Schilder-Weetjes.nl

  Beste M. Steenhuis,

  Bedankt voor uw compliment. De genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Materiaalkosten kunnen er nog bij komen. Denk bijvoorbeeld aan de buitenverf. Vergeet ook de voorrijkosten en eventuele steigerhuur niet.

 • Erwin

  Jullie hebben het steeds over vierkante meters, maar hoe bereken je die voor kozijnen, dakgoten en windveren?? Gewoon alles opmeten ofzo?? Nu kan ik het per uur doen, maar wat is de gemiddelde snelheid van een schilder per vierkante meter. Wil dan toch graag weten of ze doorwerken of niet. Goede site, deze info is altijd handig en scheelt een hoop mensen een hoop geld denk ik!

 • Joan – Schilder-Weetjes.nl

  Beste Erwin,

  Voor binnenschilderwerk van muren en plafonds wordt er vaak met een prijs per m2 gerekend. Een prijs per m2 voor bijvoorbeeld kozijnen en dakgoten kan uitgerekend worden volgens de Standaard Meetmethode uit de NEN normen.

  Een schilder zal in de praktijk met een prijs per strekkende meter rekenen. Een rekenvoorbeeld: een kozijn van 1 x 1 meter heeft 4 strekkende meter. Als de prijs van de schilder € 10 per strekkende meter is, dan kost het schilderen van dat kozijn € 40. Met het oog op het uurtarief zou de schilder dus een uur kunnen uittrekken voor dit kozijn.

  Voor buitenschilderwerk wordt echter vaak met een totaalprijs per gevel gerekend. Je leest die prijzen hierboven in ons artikel. Je mag van een vakman verwachten dat hij vlot door werkt, maar let ook op de kwaliteit van het werk. Een schilder die de tijd neemt om de kozijnen goed te schuren, te gronden en met professionele verf af te werken, levert schilderwerk dat langer mee gaat.

  Wil je besparen op de kosten, vraag dan meerdere offertes aan met ons offerteforumulier: http://www.schilder-weetjes.nl/schilder-offerte-aanvragen.html. Door te vergelijken, kun je de beste prijs-kwaliteit verhouding kiezen. Succes!

 • anne

  er is bij mij pas iemand van een schilderbedrijf langsgekomen om een offerte te maken.
  Hij heeft voor heel huis 156 m plus 8 deuren incl. kozijnen een bedrag van 1650 euro berekend 7 euro per m2
  Ä°s dit duur of niet

 • Joan- Schilder-Weetjes.nl

  Beste Anne,

  Als we met de gemiddelde prijzen rekenen komen we voor deze hoeveelheid binnenschilderwerk ongeveer uit op zo’n € 2.000. Dit is dus een scherpe offerte. Let wel op de voorwaarden van de schilder, zoals het aantal lagen verf dat hij gebruikt en eventuele garantie. Meer hierover lees je in ons artikel Offerte schilderwerk: http://www.schilder-weetjes.nl/wat-kost-een-schilder/offerte-schilderwerk.html

 • ed

  Een goede site,ik heb als schilder alleen een paar opmerkingen.
  Het is namelijk ook belangrijk waar het huis staat hier bij schiphol moet je bijvoorbeeld veel grondiger ontvetten.
  met buitenschilderwerk werken wij altijd met een all in prijs,dan kan je namelijk ook geen scheve gezichten krijgen als je er wat langer overdoet omdat je bijvoorbeeld een keer iets moet halen of als je uit je werk regent en moet stoppen.ik vind iik dat je beter iets meer kunt betalen voor een goede schilder met goed resultaat dan andersom.op ten duur is goedkoop vaak duurkoop is mij redenering.
  En als schilder merk ik ook vaak dat mensen appels met peren vergelijken.

 • WHM van Koningsbrugge

  De standaardkosten zijn wel heel globaal. Mijn hoekhuis is makkelijker van alle kanten te bereiken dan een tussenwoning. Het gaat om een dakkapel en twee standaardramen een aan de voor en een aan de achterzijde en twee kleine raampjes badkamerraampje aan de voorzijde, slaapkamerraam aan de achterzijde.

  Ik wil een rpijsopgave incl alle kosten, zodat ik weet waar ik aan toe ben.

 • Jelmer | Schilder-Weetjes.nl

  Beste meneer/mevrouw Van Koningsbrugge,

  Een prijsopgave inclusief alle kosten kunt u gemakkelijk aanvragen door hierboven uw postcode in te vullen. U kunt dan zo specifiek mogelijk uw situatie omschrijven, zodat schildersbedrijven in uw omgeving een heel gerichte offerte aan u kunnen sturen. Succes!

 • A. Muijzer

  wat kost 30m2 vliesbehang sauzen en is glasweefsel sauzen dezelfde prijs?

 • Willemijn | Schilder-Weetjes.nl

  Beste meneer/mevrouw A/ Muijzer,

  Allereerst: er zit geen verschil in prijs wat betreft het sauzen van vliesbehang en glasweefsel.
  Over het algemeen is voor beide soorten behang maar 1 verflaag nodig.
  De kosten voor arbeid en materiaal zijn ongeveer:
  Arbeidskosten: €10,- per m2, dus €300,- óf €35,- per uur en een schilder zal hier ongeveer 5 uur mee bezig zijn dus: €175,-
  Materiaalkosten: 10 liter latex verf is ongeveer €35,- en is goed voor ongeveer 70 m2, dus dit zal genoeg zijn.

  Op deze pagina kunt u andere factoren lezen die meespelen in het vaststellen van een prijs, waarbij de prijs ook per schilder zal verschillen.

  Voor de exacte prijzen kunt u het beste op deze pagina een offerte aanvragen.

  Succes!

 • Frederik

  Hallo,

  Voor een gebouwencomplex heb ik de m2 berekend voor alle ruimtes en gevels. De kosten die ze kwijt zijn voor verf heb ik hiermee berekend. Het werk zal gedaan worden door vast personeel en men is in bezit van een stellage. Hoeveel zouden ze grofweg nog kwijt zijn aan materiaal als kwasten en thinner per m2?

  Groetjes

 • H.van der Donk

  Hoe duur kost een appartement schilderen , dat vies is van nicotine, met woonkamer, eet kamer , keuken, berging , en twee slaapkamers, toilet en badkamer.

 • Willemijn | Schilder-Weetjes.nl

  Beste Frederik,

  De hoeveelheid thinner per m2 hangt af van een paar factoren: wat voor soort verf het is, wat de ondergrond is die geschilderd moet worden en met welke techniek de verf aangebracht wordt. De kosten voor 1 liter thinner zijn ongeveer €7,-.
  De kosten voor kwasten hangt ook weer van de soort kwast af die u wilt gebruiken en wat de ondergrond is die geschilderd moet worden, maar een grote kwast kost ongeveer €6,-. Beide producten zijn de kosten dus niet echt.
  Met de stellage en de verf zijn de grootste kosten wel gedekt.
  Overige producten kunt u eenvoudig aanschaffen bij een bouwmarkt. Laat u daar informeren voor de juiste producten.

  Hoop u hiermee geholpen te hebben.
  Succes!

 • Willemijn – Schilder-weetjes.nl

  Beste meneer/mevrouw van der Donk,

  Vul hiervoor een offerte-aanvraag in op deze site. Dit doe je door hierboven je postcode in te voeren. Alles wijst zich dan vanzelf en het is geheel gratis en vrijblijvend!

  Succes!

 • Diego

  Goedemiddag, ik wil graag mijn 13 kozijnen en 12deuren laten schilderen, de kozijnen en deuren zijn nieuw en komen rechtstreeks vd fabriek met een soort van coating er op. Mvg diego

 • Joni Gunneweg

  Beste Diego,

  Voor de beste prijsindicatie raden wij aan een offerteaanvraag te doen. Op basis van uw gegevens zullen bedrijven dan een vrijblijvende offerte toesturen.

  U kunt het formulier vinden door uw postcode op te geven (bovenaan de pagina) en op ‘Ga’ te klikken. Het formulier wijst zich verder vanzelf.

 • Angelo

  Beste mensen,

  Zelf ben ik ook schilder (uit België) en heb de ervaring dat er heel wat misverstanden bestaan in de schilderwereld, zo zal ik proberen enkele zaken op te helderen.

  Werkwijze schilder:
  Bij nieuwe ondergrond: 1x primer en 2afwerklagen aanbrengen, tussen de lagen door zal er geplamuurd, gekit, afgeplakt, afgedekt geschuurd, … worden.

  Prijzen:
  10L latex/acryllaat muurverf kan variëren van 180-240€, met 1L verf kan je +/- 7-9m² schilderen.

  1L lakverf voor houtwerk kan variëren van 35-54€, met 1L verf kan je 10-14m² schilderen.

  Prijs/m bedraagt 8-20€/m² (latexwerk)

  Een nieuwe deur + omlijsting zal rond 250€/ stuk kosten, incl. materiaal en werkuren.
  Om even te verduidelijken;
  3 lagen per deur en omlijsting = +/- 3 werkuren x 45€ = 135€
  1L verf/ deur en omlijsting = +/- 50€
  Bijwerken, opstoppen, kitten, schuren, ontstoffen, klinken verwijderen, klinken terugzetten, tape kleven, afdekken = +/- 1 werkuur x 45€

  *Wat betreft de vraag over een appartement met nicotineaanslag;
  Nicotine heeft de eigenschap om door de verf te dringen dus ik raad een isolerende verf (Renomat, Classidur) aan, zal ongeveer 35-40€/L zijn.

  Mvg, Angelo

 • Aad

  Schilderen is een vak! Goed schilderwerk moet je aan een vakman over laten.Het is kostbaar omdat het heel arbeid intensief is.Tip bespaar nooit op de kwaliteit van verf . Omdat de arbeidsgang zo intensief is, denk aan de voorbewerking , is het zonde om goedkope producten te gebruiken . Goeden verven vertalen zich altijd in langeren duurzaamheid. Tenslotte je kunt niet zomaar stellen een appartement of woning kost zoveel in een eenheidsprijs. Het is allemaal afhankelijk van hoe is de staat van het bestaande schilderwerk. De bereikbaarheid , hoogte , moeilijke dak overstekken, steigerwerk, klimwerk . Dat is allemaal bepalend voor het tot stand komend van een prijs. Vraag altijd meerderen offertes aan . Dan kan je goed vergelijken. Verven kan iedereen .Schilderen is een VAK !!

 • Albert

  Albert
  Ik sluit mij aan bij de uitleg van Aad.
  Als er een goede diagnose/intake is gemaakt en alle noodzakelijke werkzaamheden (houtrot, voorbereiding, juiste primer, verf enz) vast staan, is daarop weinig te bezuinigen omdat die bodemkostprijzen door marktwerking vrijwel vast staan voor een korte periode.
  Die kosten staan dus vrijwel vast per eenheid en zijn vooralsnog afhankelijk van volumes.
  De enige korte termijn meest realistisch variabele kostenpost is het uurloon van de vakbekwame schilder (appels met appels vergelijken, natuurlijk en eco).
  Dat tarief is het enige van alle kostensoorten schilderen dat in korte termijn nog gedurende een langdurige dalende trend zal dalen als de macro-economische en arbeidsmarktontwikkelingen zich in de lijn blijven ontwikkelen (wat aannemelijk is), zoals nu het geval is.
  Geleidelijk aan zal dit tarief van 15,- tot 30,- per uur nu dalen naar ca. 7,50 tot 20,- per uur.
  Doe er uw voordeel mee, plan lange termijn, stel kosten verantwoord uit en bespaar.
  Albert

Service
Waarom
Gratis Offertes